начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Газов пистолен закон?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Газов пистолен закон?

Мнениеот stamen15 » 08 Дек 2018, 03:00

Здравейте!Прочетох законът за газовите пистолети, но така и не намерих отговорът на моят въпрос.Имам ли право да нося 2 газови пистолета едновременно във мен(съответно след като имам документ и за двата от пистолетите)?
Поздрави Стамен 8)
stamen15
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Дек 2018, 02:56

Re: Газов пистолен закон?

Мнениеот lawchoice » 08 Дек 2018, 12:01

По отношение на неогнестрелните /газови и въздушни/ оръжия няма законът не предвижда ограничения в техния брой при носене. Съвсем отделен е въпросът за ползата от подобно начинание. Ако целта е самозащита, т.нар. газов пистолет не е най-удачното средство за това по редица съображения. Ако все пак искате да носите пистолет на пазара се предлагат варианти с достатъчен брой заряди, което премахва необходимоста от носенето на повече от един. При ежедневно носене на каквото и да било оръжие друг съществен момент е неговото тегло. Та, в тая връзка и аз да задам един въпрос - защо си утежнявате ежедневието с безсмислени начинания?
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител
 
Мнения: 732
Регистриран на: 28 Дек 2014, 22:44

Re: Газов пистолен закон?

Мнениеот stamen15 » 11 Дек 2018, 05:14

lawchoice написа:По отношение на неогнестрелните /газови и въздушни/ оръжия няма законът не предвижда ограничения в техния брой при носене. Съвсем отделен е въпросът за ползата от подобно начинание. Ако целта е самозащита, т.нар. газов пистолет не е най-удачното средство за това по редица съображения. Ако все пак искате да носите пистолет на пазара се предлагат варианти с достатъчен брой заряди, което премахва необходимоста от носенето на повече от един. При ежедневно носене на каквото и да било оръжие друг съществен момент е неговото тегло. Та, в тая връзка и аз да задам един въпрос - защо си утежнявате ежедневието с безсмислени начинания?

Здравейте и благодаря за бързият отговор!Питанието ми е по друг казус(става дума за увеселителна цел)!На нова година ще ходя в провинцията и питането ми беше дали е проблем да си ги взема и двата или мога само единият.
Поздрави Стамен.
stamen15
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Дек 2018, 02:56

Re: Газов пистолен закон?

Мнениеот lawchoice » 11 Дек 2018, 15:55

Можете да ги вземете и двата. Имайте предвид обаче, че употребата на неогнестрелни оръжия на обществени места може да бъде третирана и като административно нарушение, за което е предвидена глоба в размер от 500 до 2500 лева.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител
 
Мнения: 732
Регистриран на: 28 Дек 2014, 22:44


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron