начало

Съдийската колегия отново ще поиска Пленумът да съкрати два щата във военни съдилища Съдийската колегия отново ще поиска Пленумът да съкрати два щата във военни съдилища

Газов пистолен закон?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Газов пистолен закон?

Мнениеот stamen15 » 08 Дек 2018, 03:00

Здравейте!Прочетох законът за газовите пистолети, но така и не намерих отговорът на моят въпрос.Имам ли право да нося 2 газови пистолета едновременно във мен(съответно след като имам документ и за двата от пистолетите)?
Поздрави Стамен 8)
stamen15
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Дек 2018, 02:56

Re: Газов пистолен закон?

Мнениеот lawchoice » 08 Дек 2018, 12:01

По отношение на неогнестрелните /газови и въздушни/ оръжия няма законът не предвижда ограничения в техния брой при носене. Съвсем отделен е въпросът за ползата от подобно начинание. Ако целта е самозащита, т.нар. газов пистолет не е най-удачното средство за това по редица съображения. Ако все пак искате да носите пистолет на пазара се предлагат варианти с достатъчен брой заряди, което премахва необходимоста от носенето на повече от един. При ежедневно носене на каквото и да било оръжие друг съществен момент е неговото тегло. Та, в тая връзка и аз да задам един въпрос - защо си утежнявате ежедневието с безсмислени начинания?
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител
 
Мнения: 564
Регистриран на: 28 Дек 2014, 22:44

Re: Газов пистолен закон?

Мнениеот stamen15 » 11 Дек 2018, 05:14

lawchoice написа:По отношение на неогнестрелните /газови и въздушни/ оръжия няма законът не предвижда ограничения в техния брой при носене. Съвсем отделен е въпросът за ползата от подобно начинание. Ако целта е самозащита, т.нар. газов пистолет не е най-удачното средство за това по редица съображения. Ако все пак искате да носите пистолет на пазара се предлагат варианти с достатъчен брой заряди, което премахва необходимоста от носенето на повече от един. При ежедневно носене на каквото и да било оръжие друг съществен момент е неговото тегло. Та, в тая връзка и аз да задам един въпрос - защо си утежнявате ежедневието с безсмислени начинания?

Здравейте и благодаря за бързият отговор!Питанието ми е по друг казус(става дума за увеселителна цел)!На нова година ще ходя в провинцията и питането ми беше дали е проблем да си ги взема и двата или мога само единият.
Поздрави Стамен.
stamen15
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Дек 2018, 02:56

Re: Газов пистолен закон?

Мнениеот lawchoice » 11 Дек 2018, 15:55

Можете да ги вземете и двата. Имайте предвид обаче, че употребата на неогнестрелни оръжия на обществени места може да бъде третирана и като административно нарушение, за което е предвидена глоба в размер от 500 до 2500 лева.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител
 
Мнения: 564
Регистриран на: 28 Дек 2014, 22:44


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron