начало

Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева

Проблем с фактура

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Проблем с фактура

Мнениеот jangoze » 26 Ное 2018, 19:22

Здравейте колеги , притежавам Фирма Не регистрирана по ДДС.Бях регистриран в една платформа за търговци ЕМ*Г (известна фирма за онлайн търговия)... Та , правиха ми реклама на продуктите , а аз продавах като в края на отчетният период(месечно) ми даваха фактура.Те са Румънска Фирма , но имат (или поне имаха) , ДДС Регистрация в БГ.Няколко месеца им заплащах фактурите с БГ ДДС номер в тях(като имаха начислено 20%ДДС) , като последните 2 месеца , ме изненадаха .Генерираха ми фактури с РУмънски ДДС номер , и 0 % ставка за плащане , в който случай аз трябва да си платя ДДС-то . А аз съм фирма не Рег по ДДС.Съответно ме поставиха под свършен факт , в момента имам 1 фактура чакам и 2ра , която виси.Аз не искам да се регистрирвам защото не е в мои интерес а и печалбите там са нищожни.Та сега как да процедирам като аз доброволно искам да платя фактурите , а не мога. ? Хем искам да съм коректен платец , хем могат да търсят отговорност от мен че не съм си платил ? Договор писмен нямам , само съгласия в техният сайт с няколко клика.
Та господа които сте навътре в нещата , какво мога аз да направя , за да съм коректен и какво те могат да направят аз ако не платя.
Благодаря Ви предварително.
jangoze
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Ное 2018, 19:16

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron