начало

Джок Полфрийман ще пише анализи за затворите Джок Полфрийман ще пише анализи за затворите

относно ЕКО -то на МПС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


относно ЕКО -то на МПС

Мнениеот tochotocho » 14 Ное 2018, 11:11

Считам, че темата е актуална с оглед на нашумелите дискусии за данъка на МПС. Твърди се, че НЯМА да се променя досегашния размер съобразен с годините на автомобила,но се прибавя НОВ компонент ЕКО! Но напр. купен от чужбина, регистриран в България автомобил.В големия талон не е посочена ЕКО категория. ! Сигурно не съм само аз. Какво се прави! Предполагам, че съм поне ЕКО 5. Четох, че не признаван , оценка от съответния производител т.е. българският му представител. Що за дивотия- съвет да мина отново през КАТ, там да определят ЕКО-то и да ми пререгистрират автомобила = на време, опашки, пари! Моля, за съвет!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 248
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: относно ЕКО -то на МПС

Мнениеот dog123 » 14 Ное 2018, 11:28

Това колко "еко" е бил вашият автомобил когато е произвеждан, не винаги има пряка връзка с това колко е "еко" към момента. Например , компоненти по изпускателната система трябва да се заменят периодично за да работят правилно.Цената им обаче не се харесва много по нашите ширини, и масово се режат катализатори и подобни. В цивилизованите страни отделяните газове се замерват периодично, и се поставя стикер според резултатите. Тук при минаване на преглед, отново се "замерват" газовете, ама само на ужким! Всички са "евро 6" и всичко е точно!
dog123
Младши потребител
 
Мнения: 66
Регистриран на: 30 Авг 2010, 13:51

Re: относно ЕКО -то на МПС

Мнениеот TheOldMan » 14 Ное 2018, 16:49

Производителя декларира че ако автомобила е технически изправен, то той отговаря на съответната норма - ЕВРО 4, ЕВРО 5 и т.н. При всеки годишен преглед автомобила (поне по документи) се преглежда и се дава заключение ,че е изправен.
Не виждам какво още могат да искат тоя или оня. Едно листче от всеки представител на марката ,че този модел е ЕКО еди-колко-си и документа за минат ГТП трябва да са напълно достатъчни.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1591
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron