начало

Прокурорите избират нов член на ВСС на 26 септември Прокурорите избират нов член на ВСС на 26 септември

Какво да очаквам

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Какво да очаквам

Мнениеот stanimira73 » 13 Ное 2018, 18:35

Здравейте, предстои ми подялба на апартамент и вила. Имаме развод със съпруга ми и споразумение за ползване на апартамента 5 месеца аз и 5 месеца той и така до следващото дело за подялбата. Той работи в чужбина от 20 год. Аз от 2 години съм в чужбина. А сега той се връща през месец в България. Нямаме деца под 18г. Синът ни е на 25г. живее в друг град. За него съм се грижила само аз . Давал ни е парички но аз нямам един ден като безработна. ТОЙ иска апартамента и вилата срещу много минимална сума понеже си смята ремонтирането на апартамента а вилата била с негови средства. Ако заведе иск за по-голям дял и не получа писмото от съда възможно ли е да има дело без да зная? Адреса ни е един и същи и той може нарочно да не ми даде бележката от съда. Прочетох че срока за иск за по-голям дял е 1година и аз мисля след като изтече да подам дело за подялба на имотите. Искам да си взема апартамента колкото и пари да ми струва.
Как бихте ме посъветвали да постъпя?
stanimira73
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 13 Ное 2018, 18:14

Re: Какво да очаквам

Мнениеот teogeo » 14 Ное 2018, 00:10

stanimira73 написа:Здравейте, предстои ми подялба на апартамент и вила. Имаме развод със съпруга ми и споразумение за ползване на апартамента 5 месеца аз и 5 месеца той и така до следващото дело за подялбата. Той работи в чужбина от 20 год. Аз от 2 години съм в чужбина. А сега той се връща през месец в България. Нямаме деца под 18г. Синът ни е на 25г. живее в друг град. За него съм се грижила само аз . Давал ни е парички но аз нямам един ден като безработна. ТОЙ иска апартамента и вилата срещу много минимална сума понеже си смята ремонтирането на апартамента а вилата била с негови средства. Ако заведе иск за по-голям дял и не получа писмото от съда възможно ли е да има дело без да зная? Адреса ни е един и същи и той може нарочно да не ми даде бележката от съда. Прочетох че срока за иск за по-голям дял е 1година и аз мисля след като изтече да подам дело за подялба на имотите. Искам да си взема апартамента колкото и пари да ми струва.
Как бихте ме посъветвали да постъпя?


Здравейте, ако страните по едно дело живеят на един и същ адрес, това ще бъде отбелязано в призовката и призовкарят не би трябвало да допусне такава грешка да връчи призовка, предназначена за Вас, на друго лице, което е страна по делото.
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1522
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron