начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Обжалвано НП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обжалвано НП

Мнениеот jsm70 » 05 Ное 2018, 17:25

Здравейте ,
Моля ви за коментар относно следното. След дело във връзка с обжалвано от мен НП във връзка с издаден Акт за липса на пътна винетка, получих от съда следния документ: Бланка " ПРИЗОВКА ЗА СТРАНА" №....
На единия лист на бланката са изредени някакви членове на НПК. На другата страна са изредени Съдът, състава,№на делото, вида на делото и моите имена и адрес. Също така дата и часа и мястото на явяване, които са празни, тъй като очевидно бланката се ползва не по предназначение.
Отдолу е изписан текста.:
"ПОТВЪРЖДАВА НП №..../.. 14 ДНИ СРОК НА ОБЖАЛВАНЕ.
Въпросът ми е следния. Това, нормална практика ли е да се оповестяват решения на съда по този начин и всъщност това решение ли е. Не трябва ли едно решение да изглежда по друг начин и най-малкото да пише че е такова. Също така не трябва ли да има някакви мотиви и т.н. В жалбата бях посочил, че съм имал закупена винетка и бях приложил доказателства квитанции и др.
Ще съм благодарен, ако някой ми отговори.
jsm70
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 14 Юни 2015, 13:34

Re: Обжалвано НП

Мнениеот svegrigorov » 05 Ное 2018, 19:31

Това е съобщение, което те уведомява, че е изготвено решението. Посочено е с едно изречение дали е отменено, изменено или потвърдено. В деловодството на съда можеш да прегледаш цялото решение и да се запознаеш с мотивите на съда. Срокът за обжалването е започнал да тече от получаването на съобщението.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 179
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Обжалвано НП

Мнениеот jsm70 » 06 Ное 2018, 10:49

Благодаря!
jsm70
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 14 Юни 2015, 13:34


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron