начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Уведомление съгласно чл. 130б за предстоящо сливане на фирми

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Уведомление съгласно чл. 130б за предстоящо сливане на фирми

Мнениеот stanislavslav » 01 Ное 2018, 20:07

Здравейте, преди седмица получих уведомление съгласно чл. 130б от Кодекса на труда за предстоящо вливане на фирмата, в която работя в друга. Трябва ли да подписвам нов договор с новата организация и какво би се случило ако откажа да подпиша такъв? Работя в частна фирма с около 150 служители, на постоянен ТД.
stanislavslav
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 24 Май 2018, 15:03

Re: Уведомление съгласно чл. 130б за предстоящо сливане на ф

Мнениеот svegrigorov » 01 Ное 2018, 23:18

Няма да подписваш нов трудов договор. Новият работодател поема правата и задълженията по трудовите договори.

Можеш да прекратиш трудовия си договор без предизвестие на основание чл. 327, т. 3а от КТ, когато в резултат на промяната на работодателя условията на труд значително се влошат. Влошаването засяга работната среда - преместване в работна среда с тежки и вредни условия, преминаване на смени, намаляване на заплатата или отпуските, преминаване на по-нискоквалифицирана работа и други, или правата ти - работно време, отпуски, трудово възнаграждение и други.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 230
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron