начало

Над 208 000 лв. са платени за три месеца на жертвите на бавно правосъдие Над 208 000 лв. са платени за три месеца на жертвите на бавно правосъдие

Въпрос за СРС-та

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос за СРС-та

Мнениеот lawforall » 25 Окт 2018, 15:14

Една госпожица беше решила да преустанови отношенията си с мен и след като ѝ уважих избора, след известно време разбрах, че ѝ е домъчняло и решила да ги възстанови, правейки мотивации на някой да ми влезе в апартамента, и да го оборудва със скрити камери, микрофони, хардуерно троянизиране по компютрите и IoT. Всичко от камерите и микрофоните се стриймва на живо, има си дори сайт, който естествено не му знам линка. Към това има и бонус GPS тракер в колата, ако не и камери+микрофони и в нея. Не викам полиция по обясними причини, при положение, че прагът ми на търпимост отдавна е брутално строшен от всичката тая комплексарска, интригантска, безгръбначна олигофрения. Въпросът ми е какво наказание предвижда законът за гореописаното и знае ли някой да има в България т.нар. forensics lab, в които си носиш компютъра и му намират троянизираните микроконтролери, замаскирани под формата на RAM, примерно.
lawforall
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Окт 2018, 14:22

Re: Въпрос за СРС-та

Мнениеот TheOldMan » 25 Окт 2018, 16:03

Не съм сигурен че има законова забрана точно за тази дейност. За влизането - да. Но забраната за следенето е указана май само в конституцията и оттам нататък - вакуум.
Май ви остава само да си търсите правата чрез граждански иск, там по каквото си изберете...
Странното е че такова занимание е доста скъпо, и само заради едната романтика едва ли някой би го направил. Да имаше някакъв значим икономически интерес - разбирам, ма само за да ви следи от романтични подбуди... не ми се вярва.

Ако не искате полиция, не знам за какво ви е следствена лаборатория. А за неследствена един пъпчив пубер с познания по компютри ще ви свърши работа.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1580
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron