начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Въпрос за СРС-та

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос за СРС-та

Мнениеот lawforall » 25 Окт 2018, 15:14

Една госпожица беше решила да преустанови отношенията си с мен и след като ѝ уважих избора, след известно време разбрах, че ѝ е домъчняло и решила да ги възстанови, правейки мотивации на някой да ми влезе в апартамента, и да го оборудва със скрити камери, микрофони, хардуерно троянизиране по компютрите и IoT. Всичко от камерите и микрофоните се стриймва на живо, има си дори сайт, който естествено не му знам линка. Към това има и бонус GPS тракер в колата, ако не и камери+микрофони и в нея. Не викам полиция по обясними причини, при положение, че прагът ми на търпимост отдавна е брутално строшен от всичката тая комплексарска, интригантска, безгръбначна олигофрения. Въпросът ми е какво наказание предвижда законът за гореописаното и знае ли някой да има в България т.нар. forensics lab, в които си носиш компютъра и му намират троянизираните микроконтролери, замаскирани под формата на RAM, примерно.
lawforall
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Окт 2018, 14:22

Re: Въпрос за СРС-та

Мнениеот TheOldMan » 25 Окт 2018, 16:03

Не съм сигурен че има законова забрана точно за тази дейност. За влизането - да. Но забраната за следенето е указана май само в конституцията и оттам нататък - вакуум.
Май ви остава само да си търсите правата чрез граждански иск, там по каквото си изберете...
Странното е че такова занимание е доста скъпо, и само заради едната романтика едва ли някой би го направил. Да имаше някакъв значим икономически интерес - разбирам, ма само за да ви следи от романтични подбуди... не ми се вярва.

Ако не искате полиция, не знам за какво ви е следствена лаборатория. А за неследствена един пъпчив пубер с познания по компютри ще ви свърши работа.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron