начало

МВР напомня: Заявление за нова лична карта се подава във всяко управление МВР напомня: Заявление за нова лична карта се подава във всяко управление

Глоба за работник, съгласил се на измами във фирма

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Глоба за работник, съгласил се на измами във фирма

Мнениеот kirilkamarkova » 22 Окт 2018, 14:51

Здравейте, работник подлежи ли на глоба, ако се е съгласил да работи на нереалната си заплата. Тоест, ако го осигуряват на една сума, а релно освен по банка, получава и пари в плик? Каква е и глобата за фирма, която работи с нелицензиран софтуер и съответно работникът пак ли е подсъдим.
Фирмата се занимава с графичен дизайн, а всички програми за тази цел са нелегални. Осигуровките съответно също не са на пълна работна заплата. Ако се пусне проверка, то работниците подлежат ли на наказателни санкции за нередностите във фирмата?
kirilkamarkova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Окт 2018, 14:38

Re: Глоба за работник, съгласил се на измами във фирма

Мнениеот svegrigorov » 22 Окт 2018, 15:05

За заплатата в плик и несъответстващите осигуровки може да уведомиш НАП.

За незаконния софтуер - дирекция „Авторско право и сродни права” при Министерство на културата. Ти не подлежиш на глоба, че си го ползвала, ако това ти е било предоставено от работодателя като условия на работа.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 176
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron