начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Тормоз от психично болен в семейството

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Тормоз от психично болен в семейството

Мнениеот milena333 » 09 Окт 2018, 12:10

Здравейте!
Живеем в наследствен апартамент аз, майка ми и сестра ми. Апартаментът е съсобствен, като майка ми има по-голямата част, останалото се дели между мен и сестра ми, за която всъщност ще стане въпрос в темата. От години така наречената ми сестра прилага над нас (най-вече към мен) психически тормоз, а вече и физически. С минаване на годините всичко ескалира, а обсесията й към мен нараства. От 10 години не работи. Съответно не плаща никакви сметки, не се грижи по никакъв начин за чистота, удобството и уюта в дома ни, точно напротив - руши всичко, а дори не се и къпе. Постоянно води вкъщи улични и болни животни, които рушат и замърсяват апартамента ни, жилището за което се грижа изцяло аз и което е единствено за мен. Не прилага никакви грижи за тези животни - те са необезпаразитени - с глисти, бълхи и кой знае с какви още болести...никакви регистрации и чипиране. Разнася се воня, която с нищо не може да се почисти, тъй като има фекалии и урина денонощно. И така 3-4години ... Въпросното куче умря(може би по нейна вина), а сега наред са СЕДЕМ котки, които доунищожиха апартамента. Седемтте котки са пуснати на воля из целия апартамент. Не остана здрава мебел, здраво перде, котешка урина навсякъде, включително и легла. При всички случаи, в които съм се опитвала да поговоря с нея че това което прави трябва да се прекрати и че е нужно да посетим психиатър за да получи помощ, тя изпада в истерии и дори ми е посягала и заплашва да не й пипам котките, защото били нейни деца. Но с това не се приключва. След няколко дни получавам призовки от районни и квартални, и това е системно от години винаги когато се повдигне темата. В тях описва, че я тормозя, че е получавала заплахи за убийство, че съм я тровила с храната, че съм й унищожила живота с "магии" .. и всякакви подобни. Това е постоянен психически тормоз. В единия случай трябва да й търпя мизерията, която прави вкъщи, в другия трябва да се влача без вина по районни?!? В момента съм бременна и с мъжът ми живеем във въпросното жилище. Искаме да изхвърлим котките и да направим ремонт. И така при последния разговор с нея тя отново се отнесе към органите на реда. Сега и двамата имаме призовки за явяване в качеството на свидетел по досъдебно производство/бързо производство .... каквото и да значи. Всичкия този тормоз започна да ми се отразява здравословно, не мога да спя, вече имам и високо кръвно налягане, което не е никак добре за една бременна, изписани са ми лекарства. Кажете мили хора какво може да се направи в случая, има ли кой да ми помогне? Какво се прави, към коя институция мога да се обърна?
milena333
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Окт 2018, 11:15

Re: Тормоз от психично болен в семейството

Мнениеот boxko » 09 Окт 2018, 17:14

Започнете дело за делба. Изкупете частта на сестра Ви и това е.
boxko
Потребител
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54

Re: Тормоз от психично болен в семейството

Мнениеот svegrigorov » 09 Окт 2018, 17:26

Правен съвет не мисля, че ще ви доведе до желания резултат. С мъжа ви очаквате дете, а живеете с майка си и сестра си. Дори да се чувствате длъжна да им помагате, нямате финансовата възможност или не искате да оставите апартамента на нея, това в което преживявате не е за търпене.

Нормалните условия за живот са по-ценни от 1/2 собственост на апартамент. Сега е шанса да започнете семейството си на чисто.

Успех.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 230
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron