начало

Венецианската комисия видя неясни и произволни промени в проекта за нова Конституция Венецианската комисия видя неясни и произволни промени в проекта за нова Конституция

Протокол от общо събрание на ЕС

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Протокол от общо събрание на ЕС

Мнениеот dimitrina10 » 19 Сеп 2018, 11:26

Законосъобразно ли е общото събрание на ЕС при учредяването му да определи санкции в двоен размер ако не се заплати в срок месечната такса за поддръжка.

"Решение номер 4 - приема се обща месечна такса на всеки собственик в сградата в размер на 12лв, от които 6лв. такса поддръжка на общите части, 4лв фонд ремонт, 2лв за консумативи.Сумата се заплаща от всеки собственик най-късно до пето число на текущия месец, в брой на управителя или по банкова сметка.
В СЛУЧАЙ , ЧЕ СОБСТВЕНИК ИЗПАДНЕ В ЗАБАВА С ПОВЕЧЕ ОТ 30 ДНИ, СЪЩИЯТ ДЪЛЖИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА СЪОТВЕТНИЯ МЕСЕЦ, КОЙТО Е РАВЕН НА ДЪЛЖИМАТА МЕСЕЧНА ТАКСА В ДВОЕН РАЗМЕР"

Да допълня че 18 месеца след това общо събрание няма открита банкова сметка.
dimitrina10
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 15 Авг 2018, 16:30

Re: Протокол от общо събрание на ЕС

Мнениеот dinotm » 08 Яну 2019, 17:39

Не е законосъобразно, защото не произтича от никой закон, но може да е целесъобразно, според вижданията на мнозинството в етажаната собственост. Щом е прието (с други думи, договорено) и не е отменено от съда, значи решението е в сила и сумата става дължима.
Все пак, ако вземането се търси по съдебен ред, много зависи и от съдията - той може да реши, че сумата "по главница" е онази, която се дължи при плащане в срок, а обещетението за забава да се преизчисли по общото правило на чл.86, ЗЗД.
dinotm
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 29 Сеп 2012, 00:59


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron