начало

Прокурор от ВКП е обвинен в хулиганство, ударил охранител на болница Прокурор от ВКП е обвинен в хулиганство, ударил охранител на болница

Откраднати радиатори

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Откраднати радиатори

Мнениеот montanarlz » 09 Сеп 2018, 17:05

Миналата година установих, че два мои чугунени радиатори са изчезнали от двора на къщата ми (в същия двор и къща живеят мои роднини, с които съм в лоши отношения). Повече от ясно ми е, че те са ги откраднали. Има ли смисъл да пускам жалба в полиция/прокуратура?
montanarlz
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 13 Дек 2014, 20:38

Re: Откраднати радиатори

Мнениеот bvoykov » 09 Сеп 2018, 20:07

Може би е трябвало да сторите това в момента, когато сте узнали за твърдяното от Вас престъпление. Колкото повече време измине от момента на деянието до сигнализирането на компетентните органи, толкова по-малко следи от престъплението могат да се открият. Кражбите, по мое лично мнение, са доста трудни за разкриване престъпления, както у нас, така и в глобален мащаб (според западната статистика). Шансовете за резултат са щели да бъдат по-успешни, ако сте го направили на момента.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 282
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43

Re: Откраднати радиатори

Мнениеот montanarlz » 09 Сеп 2018, 20:57

Така е, прав сте. Още тогава говорих с един полицай, който ми каза, че няма смисъл. И затова и тогава не подадох сигнал.
Но пък същите тези крадци имат незаконна къща и навес, за които мога когато поискам да сигнализирам на общината :mrgreen:
montanarlz
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 13 Дек 2014, 20:38


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron