начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

отказ на водач да си махне автомобила от улицата ?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


отказ на водач да си махне автомобила от улицата ?

Мнениеот inivanov » 01 Сеп 2018, 14:18

Казусът ми е следния: Вече един месец водач ,които не живее на адреса отказва да си премести буса ,който е паркирал на улицата пред блока. Пречи на живущите. Молен е да го премести многократно,но отказва. Бусът е паркиран на платното,успоредно на тротоара и съотвенто според него той не нарушава закона. Живущите в блока обмисляме вариант да подадем жалба в полицията за това че нарушава чл.98 ал.2 т.2 ,а именно ,че се забранява спирането пред входовете на жилищни сгради,ако това затруднява достъпа до тях. Идеята ни е да посочим,че при евентуален спешен случай, като пожар например ,специализиран екип би бил затруднен да влезе във блока. След като изчетох закон за движение по пътищата и общинската наредба към него не се сещам по какъв друг начин да откажем водача на буса,да го спира пред блока законово ,без да се налага да стигаме до саморазправа. Пред блока няма обособени паркомсета, кооперацията е малка и обикновено там спират живущите . Господина е новодошъл от чужбина българин ,който макар че пред неговия блок има достатъчно места за паркиране си е харесал място пред нашия блок. Благодаря ,ако се отзове някой със съвет.
inivanov
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Сеп 2018, 13:57

Re: отказ на водач да си махне автомобила от улицата ?

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Сеп 2018, 08:46

Не знам какво Ви пречи паркиран автомобил.
Искате да няма на паркинга нищо - но сеге всеки има автомобил.
Където иска - там ще паркира.

По темата - ако наистина затруднява подхода - но аз не виждам да е така, но все пак - може да се обърнете наистина до административни санкции.
Саморазправа не правете - полицията е много строга вече.

Може би някаква форма на жалба или нещо подобно - молба до общината, не се сещам нищо.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4904
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron