начало
ИТН върна и третия мандат. Президентът започва срещи с възможните служебни премиери ИТН върна и третия мандат. Президентът започва срещи с възможните служебни премиери

Издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Издръжка

Мнениеот ilkovkalin » 21 Авг 2018, 21:21

Здравейте,преди 4 год. бях осъден на 6 мес. пробация плюс 3 год. условно за неплатена издръжка.В решението си съда отхвърли молбата ми за уреждане на вижданията ми със сина ми и не съм го виждал от 7 год.Преди месец съда ми увеличи издръжката и сега бившата ми партньорка е решила да заведе ново дело за неплатени издръжки.Искам да попитам ако се откажа от сина си ще има ли право да ми иска иска издръжка.Поради присъдата дълго време бях без работа защото никой не искаше да ме наеме и съответно задлъжнях към банки поради което имам и наложен запор на заплатата.Имам ли някакъв полезен ход и ако е да какъв е той и какво предвижда закона като цяло.Мога ли да искам овъзмездяване за пропуснатото време със сина ми поради вина на майка му.
ilkovkalin
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 04 Юни 2017, 10:59

Re: Издръжка

Мнениеот ch3oh » 21 Авг 2018, 22:03

Нямаш "полезен" ход, в смисъла, който искаш. Издръжката трябва да си я плащаш и никой няма да те освободи от нея. Няма и кой да ти "овъзмезди" пропуснатото време. Съжалявам. И ако не е секрет - как си го представяш това нещо? И нали не си мислиш, че дори и да те "овъзмездят" това ще повлияе на издръжката, така че да не я плащаш?
Сега и аз да попитам: това с отказването от деца - от къде го учите??? Защо не споделиш, как този, който ти пълни главата с глупости, ти обяснява как ще се случи тази работа - стъпка по стъпка?
ch3oh
Активен потребител
 
Мнения: 1022
Регистриран на: 21 Ное 2007, 12:03

Re: Издръжка

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Авг 2018, 22:36

Да се пусне до Прокуратурата или също така МВР сигнал.
Сега в момента работя такава майчица-закрилница, един вид.

Наказанието е пробация за майка, която не дава сина или детето на бащата.
След това има вече ефективно, по Сливенския килим - та до килията, ама това е друго.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта


cron