начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Наследство на комерсиален обект след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Наследство на комерсиален обект след развод

Мнениеот simlexbg » 16 Авг 2018, 02:09

Привет,

Намирам се в следната ситуация и ще ви бъда много благодарен, ако ми помогнете със съвет.

Баща ми и майка ми се разведоха преди около 10 години. По време на брака, преди развода, баща ми откри ЕОД лично и единствено на негово име и купи комерсиален обект на името на това ЕОД. При развода, семейното жилище беше разделено на две между майка ми и баща ми, но комерсиалният обект остана на ЕОД-то на баща ми.

Няколко години след развода, баща ми започна да живее на семейни начала с друга жена, с която е и до момента. Наскоро съобщи, че иска да продаде обекта, тъй като бизнеса не върви, и да използва получените пари, за да подобри начина си на живот с новата му партньорка.

Запитването ми е следното: имам ли някакви права като директен наследник на баща ми и мога ли да направя нещо, за да го спра да продава? Ако не мога да го спра, имам ли право по закон да получа някаква част от получените от продажбата пари? Притесненията ми са, че ако продаде обекта, парите ще бъдат пропилени и най-много от това ще се възползва новата му партньорка, която е изключително манипулативна и комбинативна. Ако има някакво значение: аз съм на 32 години, баща ми е на 63, а партньорката му е на 58.

Благодаря ви много предварително за съвета!

Симеон Симеонов
simlexbg
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Авг 2018, 10:03

Re: Наследство на комерсиален обект след развод

Мнениеот boxko » 16 Авг 2018, 12:25

Опасявам се, че твърде късно се сещате да потърсите помощ...
boxko
Потребител
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54

Re: Наследство на комерсиален обект след развод

Мнениеот jhoro » 17 Авг 2018, 01:58

simlexbg написа:Запитването ми е следното: имам ли някакви права като директен наследник на баща ми ...

В момента вие не сте директен, а ... потенциален неследник. Основен принцип е, че ... „Жив човек няма наследници!“
Докато е жив и дееспособен Вашия баща - той има право да се разпорежда с неговата собственост, както намери за добре. Вие имате право да получите само това, което той реши да Ви даде.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron