начало

Въвеждане на абсолютна давност в ЗЗД Въвеждане на абсолютна давност в ЗЗД

Нарушена условна ?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Нарушена условна ?

Мнениеот ivansom » 12 Авг 2018, 18:51

dffffffffff
Последна промяна ivansom на 13 Авг 2018, 00:36, променена общо 1 път
ivansom
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Авг 2018, 18:47

Re: Нарушена условна ?

Мнениеот nikodim77 » 12 Авг 2018, 22:46

Човече, не сте за форум, а за среща с Адвокат! :idea:
Тук във форума има добри такива, тъй, че ако нямате Адвокат може и някой да се свърже с Вас.
Питате следното: „мога ли да докажа, че не съм виновен,и наказуемо ли е закупуването на марихуана, какви варианти имам”
Относно вариантите, които иматe вече отговорих по-горе.
Дали можете да докажете невиновност...?!? :roll: Ами сам пишете, че са Ви хванали в момент на закупуване на „продукта”. Много зависи и от сведeнията, които сте дали на полицаите и под, които сте се подписали. А също така зависи и от показанията на дилъра, той как Ви е наклепал...
Дали е наказуемо? В НК е посочено следното:
Чл. 354а. (1) Който без надлежно разрешително произведе, преработи, придобие или държи наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение, или разпространява наркотични вещества или техни аналози, се наказва за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева, а за рискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева. Когато предмет на престъплението са прекурсори или съоръжения или материали за производство на наркотични вещества или техни аналози, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Когато наркотичните вещества или техните аналози са в големи размери, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева. Който без надлежно разрешително на публично място придобие или държи с цел разпространение, или разпространява наркотични вещества или техни аналози, както и когато наркотичните вещества или техните аналози са в особено големи размери или деянието е извършено:
1. от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група;
2. от лекар или фармацевт;
3. от възпитател, преподавател, ръководител на учебно заведение или длъжностно лице при или по повод изпълнение на службата му;
4. при условията на опасен рецидив,
наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.
(3) Който без надлежно разрешително придобие или държи наркотични вещества или техни аналози, се наказва:
1. за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева;
2. за рискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
(4) Който наруши правила, установени за производство, придобиване, пазене, отчитане, отпускане, превозване или пренасяне на наркотични вещества, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева, като съдът може да постанови и лишаване от правата по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7.
(5) В маловажни случаи по ал. 3 и 4 наказанието е глоба до хиляда лева.
(6) В случаите по ал. 1 - 5 предметът и средствата на престъплението се отнемат в полза на държавата.

Последното дава отговор на въпросът дали е наказуемо!
Няма лошо от консулт във форум като този, но срещата и немането на Адвокат е от решаващо значение за Вас!
Успех!
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 617
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Нарушена условна ?

Мнениеот ivansom » 12 Авг 2018, 23:23

Да, утре съм при адвоката да говорим и след това сме на разпит с дилъра и ми е чудно какво ще стане, имали голяма вероятност да излежа присъда и имали някакъв друг вариант върху условната да имам пробация, глоба или обществено полезен труд, малко е тъпо за такива неща такива проблеми, а имали и вариант в който да обжалвам да докажа, че той е дилър а аз просто потребител
ivansom
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Авг 2018, 18:47


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron