начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Удостоверение за търпимост на гараж

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Удостоверение за търпимост на гараж

Мнениеот gena_dp » 25 Юли 2018, 21:36

Здравейте.
Става дума за слудния казус:

През 1974г . общинска земя е преотстъпена с право на строеж на двуетажна къща с гараж на партера. Къщата е построена, но на партера няма гараж, а жилищни помещения. Къщата е изрядна откъм документи, има нотариален акт. По-късно (около 1990г.) са построени два незаконни гаража - един на източната граница, а другият - на северната граница на парцела.

Собствениците (трима на брой) продават къщата, но твърдят, че удостоверение за търпимост на гаражите не могат да получат, тъй като земята е общинска. Според тях удостоверението може да се получи едва след като се купи земята.

В няколко правни сайта прочетох, че нотариален акт за собственост на земята не е задължителен, и че с удостоверение за отстъпено право на строеж в/у въпросната земя също може да се подаде заявление за търпимост.

Въпросът ми дали само с удостоверение за отстъпено право на строеж и съгласие от съседите може да се подаде заявление за търпимост на гаражите, или собствениците казват истината.

Благодаря предварително.
gena_dp
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Юли 2018, 21:13

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron