начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Жертва съм на измама

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Жертва съм на измама

Мнениеот beylian » 25 Май 2018, 12:57

Изчезна ми личната карта в началото на май месец, мислех че е някаде вкъщи но се оказа че имам кредит на мое име без да съм теглил такъв. Пуснах жалба в полицията която една седмица стои в деловодството и никой не я поема все още от кредитната институция искат да връщам кредита, искам да помоля за съвет какво да правя.
beylian
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 14 Май 2014, 17:25

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот kpts_ » 25 Май 2018, 15:24

Вие как разбрахте, че жалбата стои в деловодството една седмица и никой не я поема? :roll:
kpts_
Потребител
 
Мнения: 146
Регистриран на: 15 Авг 2014, 22:42

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот beylian » 25 Май 2018, 20:20

Ходих до деловодството казаха че не е разпределена, не знам има ли някакъв срок взех да се притеснявам че може и месеци да минат
beylian
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 14 Май 2014, 17:25

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот kpts_ » 28 Май 2018, 21:59

Да, може да минат месеци, защото ще се образува наказателно производство и това е добре.
Вие от какво се притеснявате? Грешката вече е направена. Заявете нова лична карта, платете си глобата и уведомете кредитната институция, че сте подали жалба и не сте подписвали договор за кредит.
kpts_
Потребител
 
Мнения: 146
Регистриран на: 15 Авг 2014, 22:42

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот beylian » 18 Юли 2018, 23:13

Искам да споделя как се развива моя случай защото съм много притеснен. Оказа се че имам и втори кредит потребителски на стойност 1850лв, купен е телефон с него, пуснах жалба в прокуратурата и я вписаха към същата преписка, инспекторът който разследва моя случай въобще не ме потърси нито е званял към втората кредитна институция да изиска записи от камери , отидох сам защото минаха 15 дни той се държа странно и ми каза че на записите по първия кредит човека много прелича на мен, каза ако е шашма си признай. Не знам блафира ли ме кво става и защо не звани на втория кредит и не го разследва
beylian
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 14 Май 2014, 17:25

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот ivanov_p » 19 Юли 2018, 12:14

На мястото означено с "Подпис......................" в договора за кредит какво има - прикачен запис от видеокамера на лицето или саморъчния му подпис?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4329
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот beylian » 19 Юли 2018, 18:58

Подпис има но измамника може да го е видял от личната карта и да се е опитал да го направи подобен.
beylian
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 14 Май 2014, 17:25

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот ivanov_p » 19 Юли 2018, 20:29

beylian написа:Подпис има но измамника може да го е видял от личната карта и да се е опитал да го направи подобен.


Значи нямаш сили да се бориш, защото измамникът може да възкръсне и стане бог. Плащай кредита и гледай записи.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4329
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот neutralen » 19 Юли 2018, 23:08

Според мен измамени са тези дето са ти дали кредит. Това че тук във форума се правиш на шушумига, няма да те спаси :shock:
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2634
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Юли 2018, 07:29

Това са чести измами - особено в летните месеци се активизира крими-контигента. По принцип крадат пари без да се усетиш - наблюдавал съм как го правят - чакат да се приспиш нещо и така, в автобуси и други.

Разглеждал съм стотици преписки като работех в прокуратурата - все бяха по една и съща линия на автобуса, ама - какво да кажем, няма защита.

Няма проблем и по граждански ред да се заведе дело, то сега е ваканция, но нека си върви.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот bludniq_sin » 20 Юли 2018, 11:29

Ако не си подпсвал договор за кредит - кажи им, че ги чакаш в съда. Там оспорваш документа, искаш да представят оригинала и да бъде назначена съдебно-графологична експертиза на подписа от която да се докаже, че подписът не е положен от теб. Пият една студена вода и друг път да внимават.

Ако се правиш на интересен и се опитваш да избягаш от кредита с някакви измислени истории за крадени карти и тн. - по-добре си плати, щото може да стане по-зле.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 967
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот bebov » 03 Авг 2018, 22:49

Егати тъпите магистрати и юристи! Човека търси помощ защото е станал жертва на две измами, а вие като типично тъпи и гнусни българи му обяснявате че едва ли не е мошеник. Егати болния народ. Ама така е, кръвта ви и мисленето ви е болшевико милиционерско.
bebov
Младши потребител
 
Мнения: 26
Регистриран на: 03 Авг 2018, 22:17

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот neromare » 06 Яну 2019, 00:38

beylian написа:Искам да споделя как се развива моя случай защото съм много притеснен. Оказа се че имам и втори кредит потребителски на стойност 1850лв, купен е телефон с него, пуснах жалба в прокуратурата и я вписаха към същата преписка, инспекторът който разследва моя случай въобще не ме потърси нито е званял към втората кредитна институция да изиска записи от камери , отидох сам защото минаха 15 дни той се държа странно и ми каза че на записите по първия кредит човека много прелича на мен, каза ако е шашма си признай. Не знам блафира ли ме кво става и защо не звани на втория кредит и не го разследва


Съвети на хора от малцинствата не давам. Мисля, че е удачно и другите да последват примера ми. Не малко хора се подвизават по форуми и онлайн платформи като добрите, обаче всъщност се оказва, че черпят информация какво и как да сторят и как да се отърват по-лесно. Реално им давате храна.

Няма как някой да те накара да платиш кредит, който не си теглил. Това е простотия. Плюс това, кога беше изтеглен кредита толкова бързо, кога той установил, че му е изгубено ID-то... Много бързичко станало всичко. Те щото кредиторите не проверяват по други параграфи... Проверяват, и изискват и други документи повечето пъти.

Цялата история ми звучи като голям булшит.
neromare
 

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот palata » 09 Юни 2019, 02:09

bebov написа:Егати тъпите магистрати и юристи! Човека търси помощ защото е станал жертва на две измами, а вие като типично тъпи и гнусни българи му обяснявате че едва ли не е мошеник. Егати болния народ. Ама така е, кръвта ви и мисленето ви е болшевико милиционерско.


До автора на темата. По- времето на Народна Република България 1944 год. - 1990 год. имаше един закон наречен Работнически Факултет съкратено Рабфак. Прилагаше се в случайте, например: Бригадирът на доячка на млеконадой я предлага с хвъчаща бележка А5 формат на началника на съответното ДЗС- Държавно Земеделско Стопанство, МТС - Машинно тракторна станция, ТКЗС- трудово кооперативно земеделско стопанство, АПК- Агро промишлен комплекс. Началникът например на ТКЗС- то прави РеЗолюция по- текезесарският речник с необходимостта на Лекар- за бабичките работнички или Юрист- Консулт или Инженер - машинен, електро или Агроном или друг вид широк или тесен специалист необходим за изпълнението на плана на ТКЗС- то. И така Въпросната доячка постъпва в РАБФАК. Влиза редовно обучение в СУ- София юридически факултет и за две години учене и задължителна оценка минимум над мн. добър 4.50 от държавния изпит става юрист или юрист- консулт дипломиран магистър за две години. За САК - Софииски Адвокатски Колектив не се изисква стаж и никога не се е изисквал стаж. Изисква се одобрение- разбирай и си спомни за горната Бележка. Влиза без успешно положен приемен изпит и за две години става правоспособен юрист - магистър. Един е изпита при студентите друг е изпита при Рабфак. Не зная случай през досегашният си живот някой да е влязал РАБФАК и да не го е завършил. Нито един скъсан или отпаднал при Рабфак няма. Не е вярно, че само от шлосери са ставали инженери. Ако смесиш лъжа и истина, то това е най- добрата лъжа. Половината истина също е лъжа. По- времето на ученето в Рабфак си получаваш възнаграждението за трудоден за 12 часа = 72 стотинки за доячка през 1981 год. или 1.50 лева Един лев и 50 стотинки за 12 часа трудоден във всяко ТКЗС за шофьор на ЗИЛ- 555 самосвал или ЗИЛ- 130Г - удължена каросерия. До 1974 год. Работната седмица е шестдневна. Или правилно казано 10.09. 1944 год - 30.12. 1974 год. Работната седмица по- закон е шест дневна. През 1938 год. в Царство България със закон е забранена шест дневната работна седмица навсякъде. В сила е 5 дневната работна седмица в Царство България при гадните монархофашаги изедници и зли експлоататори кулаци. Но може и още по- зле. В НРБ трябваше Бележка от всеки и за всичко. За предадена хартия на вторични суровини. За жителство. За Членство. За връзки. За доносничество. За ВУЗ, казарма, бригада, за Екскурия извън НРБ, За хубав Апартамен и хубава локация, За хубав Автомобил, за Привилегии и т.нат. Включително поговорките. Преклонена главица сабя не я сече. Учи Мама за да не Работиш, за детето - най- милото ни ще се жертвам и др. Това доведе за периода 1945 год- 1990 год. между осем милиона и петнайсет милиона аборта по - Официална статистика на НРБ, на ООН и на СЗО- Световната здравна организация. Интернати = ТВУ = Трудово Възпитателно Училище = ТВО - Трудово възпитателно общежитие = Детски концентрационен лагер по- Сталински модел = ГУЛаг Аушвиц и др. Се пукат от по- шевовете от изоставени извънбрачни деца бели Българчета. Затова сега някой цветнокожи малцинства в България са многобройни и многолюдни - заради внос от чужбина по- времето на НРБ.
За стоката взета на лизинг търсиш съвет или тема. Как СЕ съди Кредитна институция, че ми нарушава Малцинствените права на Расова и Етническа основа. Отговор. На всички съдебни инстанции ще ти анулират кредита или лизинга без да върнеш нито една стотинка. Кредитните институции ще платят всички юридически консултации, технически експертизи, Съдебни разноски и Адвокатски хонорар на всички съдебни истанции в Република България. Нямаш ли си твой човек, То закъсал си го мой човек. Другият вариант при който изгаряш е ако при постъпване на работа в фирма си подписвал празни листове или договор за подпомагане на финансовото състояние на фирмата, като поръчител. Или като всякакъв поръчител на кредит. Прочетох, че Бай Ганьо да осъди Американска фирма е невъзможно в САЩ. Такъв Интелектуален Бисер си го принтирам. Нямаш ли си Твой Човек, То Закъсал си го мой Човек.
palata
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 18 Ное 2017, 00:10

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот infineon » 25 Юни 2019, 12:20

bebov написа:Егати тъпите магистрати и юристи! Човека търси помощ защото е станал жертва на две измами, а вие като типично тъпи и гнусни българи му обяснявате че едва ли не е мошеник. Егати болния народ. Ама така е, кръвта ви и мисленето ви е болшевико милиционерско.


А как да сме сигурни че е станал жертва на измама, а не се опитва той да я направи измамата с оправданието за открадната лична карта?
Истината има две страни не го забравяйте...

Още повече, че човека на камерата наистина прилича на него...

Ако е изтеглен след датата на която е обявил личната карта за изгубена е друго.
infineon
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 16 Май 2019, 16:07


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron