начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Ограждане с Лека ограда на Поземлен Имот

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Ограждане с Лека ограда на Поземлен Имот

Мнениеот adriana02 » 10 Юли 2018, 14:52

Моля за съвет! Може ли да се огражда с лека мрежеста ограда Поземлен имот /не УПИ/, който попада в обхвата на ПУП в урбанизирана територия в границите на населено място, но не е урегулиран с конкретно предназначение и регулационни граници съвпадащи с кадастралните такива? Тоест поземленият имот попада в по-голям УПИ с отреждане за обществено мероприятие и обхващащ и други ПИ. И на какво законово основание?
Според съответната община съгласно разпоредбите на чл 48, алинеи 1 и 8 от ЗУТ, урегулираните поземлени имоти могат да се ограждат към улицата и към съседните урегулирани имоти и се допуска ограждане на ПИ с леки огради, само ако имотите са извън границите на урбанизираните територии и в неурегулираните части на населени места. В съответния случай имота попадал в урбанизирана територия съгласно действащ регулационен план, поради което за него не е приложима горната разпоредба на чл.48 на ЗУТ и същия не можел да се огражда. За да може да се изпълни ограда на въпросния имот е следвало да бъдат предприети действия по реда на ЗУТ за урегулиране на неурегулирания до сега поземлен имот.
Объркана съм! Значи мога да заградя ПИ посредата в полето извън населено място, но в урбанизирана територия не мога. Как може в този случай собственик да влезе във владение на имота си? Защото в същото време съседи са си монтирали незаконно някакви съоръжения в нашия и съседните имоти и най-нахално са си ги оградили също незаконно. На тях никой нищо не им казва...
adriana02
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Юли 2018, 12:54

Re: Ограждане с Лека ограда на Поземлен Имот

Мнениеот teogeo » 11 Юли 2018, 23:17

Т.е. имотът не е в регулация, а в същото време "
попада в по-голям УПИ с отреждане за обществено мероприятие и обхващащ и други ПИ
". В началото също твърдите, че имотът попадал в обхвата на ПУП. То, безспорно, може да има ПУП не само за конкретен имот, но и за група имоти, спор няма, но в такъв случай как да има имот в обхвата на ПУП, който да стърчи неурегулиран?
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1550
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron