начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Откъде да започна?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Откъде да започна?

Мнениеот ba6ticata » 01 Юни 2018, 15:40

Здравейте.Имам следния казус:закупен имот(УПИ) от други собственици,които са платили
парче от земята на съседа ми(заради изменения в плана на селището),който обаче не си е преместил оградата.От седем години искам да преместя оградата за моя сметка,но съседа твърди,че не е точно мястото а с около половин метър по-навън от неговия имот,т.е. в негов плюс.Имам замерване от геодезист на текущата и линията на реалната граници,но не мога да се преборя с него. Имам уверение от адвокат,че ще спечеля делото ако го дам на съд,но трябва да имам някаква жалба подадена в общината.В общината казват,че няма такъв образец(или каквото и да е)и ми препоръчват да се обърна към районния съд,където вече имало нещо като съдия-изпълнител?Да ама ще трябва отново да плащам на геодезист,а не се знае дали ще има някакво развитие?
Молбата ми е откъде да започна? Касае се за повече от 20кв/м.
Молбата ми е откъде да започна?
ba6ticata
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Май 2018, 14:16

Re: Откъде да започна?

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Юни 2018, 21:14

Май трябва адмнистративна жалба един вид.

Какво точно - трябва да Ви издадат документ от общината, а ако откажат, то тогава пред съд.
Иначе общ иск за граници - има такъв - но то е между граждани. Искът е глупав, общо взето. Сега - какво ми се случи на мен, една сутрин клиентът ми осъмна с новоизградена монолитна ограда - няма спорно, няма безсспорно. Така действат някои, а ти се жалвай колкото искаш.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4899
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Откъде да започна?

Мнениеот tochotocho » 03 Юни 2018, 18:14

Има КАДАСТЪР! Изваждаш си скица , схема на имота , УПИ-то. с координатите. Викаш фирма и ти набиват граничните колчета. Границата между двата имота е по тази кадастрална схема /скица / Сега от практиката! При мен съседа на база на тази схема/скица от кадастъра в мое отсъствие разрушава съществуващата ограда и си изгражда нова! Типично САМОУПРАВСТВО. Да ,но нито прокуратура, полиция, община не се намесват. Препоръчват - в съда !
Така че избери си позиция. Да си поставиш граничната мрежа/ самоуправство/ и няма кой да те санкционира ИЛИ да тръгнеш по съдебните пътеки. Може би ако можеш да се легитимираш като собственик на тези 24 кв.м.. заведи иск, претенция за наем и пр. Адвокат! - задължително!!!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Откъде да започна?

Мнениеот ba6ticata » 04 Юни 2018, 12:09

Благодаря за отговорите.Колчетата бяха забити и оградата е изградена без да мога да премина през неговата част за да я продължа.Трябва да бутна неговата съществуваща(има бетонов пояс отдолу около 30см.),но няма власт която да го убеди,че това е последния кадастрален план, т.е. не вярва на геодезиста,като дори не иска да отиде до техническата служба за да му разяснят скицата.
Както и да е.Взел съм решение - ще минавам през съд.
ba6ticata
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Май 2018, 14:16


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron