начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Жертва съм на измама

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Жертва съм на измама

Мнениеот beylian » 25 Май 2018, 12:57

Изчезна ми личната карта в началото на май месец, мислех че е някаде вкъщи но се оказа че имам кредит на мое име без да съм теглил такъв. Пуснах жалба в полицията която една седмица стои в деловодството и никой не я поема все още от кредитната институция искат да връщам кредита, искам да помоля за съвет какво да правя.
beylian
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 14 Май 2014, 17:25

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот kpts_ » 25 Май 2018, 15:24

Вие как разбрахте, че жалбата стои в деловодството една седмица и никой не я поема? :roll:
kpts_
Потребител
 
Мнения: 146
Регистриран на: 15 Авг 2014, 22:42

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот beylian » 25 Май 2018, 20:20

Ходих до деловодството казаха че не е разпределена, не знам има ли някакъв срок взех да се притеснявам че може и месеци да минат
beylian
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 14 Май 2014, 17:25

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот kpts_ » 28 Май 2018, 21:59

Да, може да минат месеци, защото ще се образува наказателно производство и това е добре.
Вие от какво се притеснявате? Грешката вече е направена. Заявете нова лична карта, платете си глобата и уведомете кредитната институция, че сте подали жалба и не сте подписвали договор за кредит.
kpts_
Потребител
 
Мнения: 146
Регистриран на: 15 Авг 2014, 22:42

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот beylian » 18 Юли 2018, 23:13

Искам да споделя как се развива моя случай защото съм много притеснен. Оказа се че имам и втори кредит потребителски на стойност 1850лв, купен е телефон с него, пуснах жалба в прокуратурата и я вписаха към същата преписка, инспекторът който разследва моя случай въобще не ме потърси нито е званял към втората кредитна институция да изиска записи от камери , отидох сам защото минаха 15 дни той се държа странно и ми каза че на записите по първия кредит човека много прелича на мен, каза ако е шашма си признай. Не знам блафира ли ме кво става и защо не звани на втория кредит и не го разследва
beylian
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 14 Май 2014, 17:25

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот ivanov_p » 19 Юли 2018, 12:14

На мястото означено с "Подпис......................" в договора за кредит какво има - прикачен запис от видеокамера на лицето или саморъчния му подпис?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот beylian » 19 Юли 2018, 18:58

Подпис има но измамника може да го е видял от личната карта и да се е опитал да го направи подобен.
beylian
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 14 Май 2014, 17:25

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот ivanov_p » 19 Юли 2018, 20:29

beylian написа:Подпис има но измамника може да го е видял от личната карта и да се е опитал да го направи подобен.


Значи нямаш сили да се бориш, защото измамникът може да възкръсне и стане бог. Плащай кредита и гледай записи.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот neutralen » 19 Юли 2018, 23:08

Според мен измамени са тези дето са ти дали кредит. Това че тук във форума се правиш на шушумига, няма да те спаси :shock:
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2634
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Юли 2018, 07:29

Това са чести измами - особено в летните месеци се активизира крими-контигента. По принцип крадат пари без да се усетиш - наблюдавал съм как го правят - чакат да се приспиш нещо и така, в автобуси и други.

Разглеждал съм стотици преписки като работех в прокуратурата - все бяха по една и съща линия на автобуса, ама - какво да кажем, няма защита.

Няма проблем и по граждански ред да се заведе дело, то сега е ваканция, но нека си върви.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот bludniq_sin » 20 Юли 2018, 11:29

Ако не си подпсвал договор за кредит - кажи им, че ги чакаш в съда. Там оспорваш документа, искаш да представят оригинала и да бъде назначена съдебно-графологична експертиза на подписа от която да се докаже, че подписът не е положен от теб. Пият една студена вода и друг път да внимават.

Ако се правиш на интересен и се опитваш да избягаш от кредита с някакви измислени истории за крадени карти и тн. - по-добре си плати, щото може да стане по-зле.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 967
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот bebov » 03 Авг 2018, 22:49

Егати тъпите магистрати и юристи! Човека търси помощ защото е станал жертва на две измами, а вие като типично тъпи и гнусни българи му обяснявате че едва ли не е мошеник. Егати болния народ. Ама така е, кръвта ви и мисленето ви е болшевико милиционерско.
bebov
Младши потребител
 
Мнения: 26
Регистриран на: 03 Авг 2018, 22:17

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот neromare » 06 Яну 2019, 00:38

beylian написа:Искам да споделя как се развива моя случай защото съм много притеснен. Оказа се че имам и втори кредит потребителски на стойност 1850лв, купен е телефон с него, пуснах жалба в прокуратурата и я вписаха към същата преписка, инспекторът който разследва моя случай въобще не ме потърси нито е званял към втората кредитна институция да изиска записи от камери , отидох сам защото минаха 15 дни той се държа странно и ми каза че на записите по първия кредит човека много прелича на мен, каза ако е шашма си признай. Не знам блафира ли ме кво става и защо не звани на втория кредит и не го разследва


Съвети на хора от малцинствата не давам. Мисля, че е удачно и другите да последват примера ми. Не малко хора се подвизават по форуми и онлайн платформи като добрите, обаче всъщност се оказва, че черпят информация какво и как да сторят и как да се отърват по-лесно. Реално им давате храна.

Няма как някой да те накара да платиш кредит, който не си теглил. Това е простотия. Плюс това, кога беше изтеглен кредита толкова бързо, кога той установил, че му е изгубено ID-то... Много бързичко станало всичко. Те щото кредиторите не проверяват по други параграфи... Проверяват, и изискват и други документи повечето пъти.

Цялата история ми звучи като голям булшит.
neromare
 

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот palata » 09 Юни 2019, 02:09

bebov написа:Егати тъпите магистрати и юристи! Човека търси помощ защото е станал жертва на две измами, а вие като типично тъпи и гнусни българи му обяснявате че едва ли не е мошеник. Егати болния народ. Ама така е, кръвта ви и мисленето ви е болшевико милиционерско.


До автора на темата. По- времето на Народна Република България 1944 год. - 1990 год. имаше един закон наречен Работнически Факултет съкратено Рабфак. Прилагаше се в случайте, например: Бригадирът на доячка на млеконадой я предлага с хвъчаща бележка А5 формат на началника на съответното ДЗС- Държавно Земеделско Стопанство, МТС - Машинно тракторна станция, ТКЗС- трудово кооперативно земеделско стопанство, АПК- Агро промишлен комплекс. Началникът например на ТКЗС- то прави РеЗолюция по- текезесарският речник с необходимостта на Лекар- за бабичките работнички или Юрист- Консулт или Инженер - машинен, електро или Агроном или друг вид широк или тесен специалист необходим за изпълнението на плана на ТКЗС- то. И така Въпросната доячка постъпва в РАБФАК. Влиза редовно обучение в СУ- София юридически факултет и за две години учене и задължителна оценка минимум над мн. добър 4.50 от държавния изпит става юрист или юрист- консулт дипломиран магистър за две години. За САК - Софииски Адвокатски Колектив не се изисква стаж и никога не се е изисквал стаж. Изисква се одобрение- разбирай и си спомни за горната Бележка. Влиза без успешно положен приемен изпит и за две години става правоспособен юрист - магистър. Един е изпита при студентите друг е изпита при Рабфак. Не зная случай през досегашният си живот някой да е влязал РАБФАК и да не го е завършил. Нито един скъсан или отпаднал при Рабфак няма. Не е вярно, че само от шлосери са ставали инженери. Ако смесиш лъжа и истина, то това е най- добрата лъжа. Половината истина също е лъжа. По- времето на ученето в Рабфак си получаваш възнаграждението за трудоден за 12 часа = 72 стотинки за доячка през 1981 год. или 1.50 лева Един лев и 50 стотинки за 12 часа трудоден във всяко ТКЗС за шофьор на ЗИЛ- 555 самосвал или ЗИЛ- 130Г - удължена каросерия. До 1974 год. Работната седмица е шестдневна. Или правилно казано 10.09. 1944 год - 30.12. 1974 год. Работната седмица по- закон е шест дневна. През 1938 год. в Царство България със закон е забранена шест дневната работна седмица навсякъде. В сила е 5 дневната работна седмица в Царство България при гадните монархофашаги изедници и зли експлоататори кулаци. Но може и още по- зле. В НРБ трябваше Бележка от всеки и за всичко. За предадена хартия на вторични суровини. За жителство. За Членство. За връзки. За доносничество. За ВУЗ, казарма, бригада, за Екскурия извън НРБ, За хубав Апартамен и хубава локация, За хубав Автомобил, за Привилегии и т.нат. Включително поговорките. Преклонена главица сабя не я сече. Учи Мама за да не Работиш, за детето - най- милото ни ще се жертвам и др. Това доведе за периода 1945 год- 1990 год. между осем милиона и петнайсет милиона аборта по - Официална статистика на НРБ, на ООН и на СЗО- Световната здравна организация. Интернати = ТВУ = Трудово Възпитателно Училище = ТВО - Трудово възпитателно общежитие = Детски концентрационен лагер по- Сталински модел = ГУЛаг Аушвиц и др. Се пукат от по- шевовете от изоставени извънбрачни деца бели Българчета. Затова сега някой цветнокожи малцинства в България са многобройни и многолюдни - заради внос от чужбина по- времето на НРБ.
За стоката взета на лизинг търсиш съвет или тема. Как СЕ съди Кредитна институция, че ми нарушава Малцинствените права на Расова и Етническа основа. Отговор. На всички съдебни инстанции ще ти анулират кредита или лизинга без да върнеш нито една стотинка. Кредитните институции ще платят всички юридически консултации, технически експертизи, Съдебни разноски и Адвокатски хонорар на всички съдебни истанции в Република България. Нямаш ли си твой човек, То закъсал си го мой човек. Другият вариант при който изгаряш е ако при постъпване на работа в фирма си подписвал празни листове или договор за подпомагане на финансовото състояние на фирмата, като поръчител. Или като всякакъв поръчител на кредит. Прочетох, че Бай Ганьо да осъди Американска фирма е невъзможно в САЩ. Такъв Интелектуален Бисер си го принтирам. Нямаш ли си Твой Човек, То Закъсал си го мой Човек.
palata
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 18 Ное 2017, 00:10

Re: Жертва съм на измама

Мнениеот infineon » 25 Юни 2019, 12:20

bebov написа:Егати тъпите магистрати и юристи! Човека търси помощ защото е станал жертва на две измами, а вие като типично тъпи и гнусни българи му обяснявате че едва ли не е мошеник. Егати болния народ. Ама така е, кръвта ви и мисленето ви е болшевико милиционерско.


А как да сме сигурни че е станал жертва на измама, а не се опитва той да я направи измамата с оправданието за открадната лична карта?
Истината има две страни не го забравяйте...

Още повече, че човека на камерата наистина прилича на него...

Ако е изтеглен след датата на която е обявил личната карта за изгубена е друго.
infineon
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 16 Май 2019, 16:07


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 30 госта


cron