начало

Столичната адвокатура проучва възможността за онлайн гласуване в колегията Столичната адвокатура проучва възможността за онлайн гласуване в колегията

Издръжка от задържан

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Издръжка от задържан

Мнениеот samardjieva » 09 Май 2018, 20:14

Здравейте! Моя приятелка има следния проблем. Бракът й приключи през октомври м.г. От него има едно малолетно дете. Бащата е осъден да плаща издръжка, но е в ареста от няколко месеца (преди развода) заради друго престъпление, но доколкото знам обвинителен акт още не е внесен в съда. Въпросът й е как може тя да си потърси издръжката, която изобщо не е получавала? Вероятно скоро ще сменят мярката му за неотклонение с друга, но той пак няма да може да работи. Няма собствен недвижим имот, няма движимо имущество...какво следва да се направи? Ако приятелката ми подаде молба и държавата й изплаща предвидения минимум, който ще си потърси после от съпруга, как може да получи разликата до сумата от съдебното решение и кога? Може ли да се търсят неговите родители за това? Благодаря ви за всички отговори предварително.
samardjieva
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 04 Май 2018, 20:37

Re: Издръжка от задържан

Мнениеот borovinka » 10 Май 2018, 13:18

Приятелката ви образувала ли е изпълнително дело, за да търси издръжка на детето по принудителен път?

Ако обстоятелствата са такива, каквито описвате, то детето чрез майката може да поиска от ЧСИ да издаде удостоверение и да се потърси издръжка от общината в определения за това размер.
Издръжката от общината се изплаща в минималния законов размер на издръжките, като разликата до пълния размер на издръжката, определен в съдебното решение, си остава дължима от длъжника и ще бъде събрана от съдебния изпълнител в даден момент.

Успех!
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1506
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Re: Издръжка от задържан

Мнениеот samardjieva » 12 Май 2018, 18:41

Благодаря много за съвета.
samardjieva
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 04 Май 2018, 20:37


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron