начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Наследяване при осиновяване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Наследяване при осиновяване

Мнениеот skywalker » 12 Май 2018, 00:38

Казусът е следния: Баща ми е осиновен през 1931 г. , след като са починали и двамата му родители, бащата през 1927 г. и майката през 1930 г. Въпросът ми е, дали той е наследник и на починалите си родители и на осиновителите. Осиновителите също са починали - бащата осиноветил през 1956 г., а майката осиновител през 1982 г. Според познат адвокат, баща ми е наследник и на истинските си родители, тъй като те са починали преди осиновяването, както и на осиновителите, но сега се оспорва от нотариус във връзка със ЗЛС, казус за пълно и непълно осиновяване, влязъл в сила от 1968 г.
Моля за компетентно мнение по въпроса.
skywalker
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Яну 2005, 20:35

Re: Наследяване при осиновяване

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Май 2018, 08:41

Размажете главата на нотариуса като маче у дирек, ако оспорва - жалете в Окръжен - Градски съд и той ще отмени отказа.

Трябва да е налице изричен, нарочен мълчалив отказ на нотариус да изповяда сделка. Това се прави или с куриери "Еконт" или със свидетели - които да потвърдят, че няма желание, няма входяща молба за сделката и т.н. Аз размазах една такава в Луковит, но то всеки случай е за всеки случай отделно.
По същество нотариусите са подчинени на една точка от Процесуалния закон, където са длъжни да изповядат сделка.

Това от тази гледна точка. Спешно ли Ви е, да го помисля. Не намирам за сега формулата. Близо съм, де.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Наследяване при осиновяване

Мнениеот skywalker » 12 Май 2018, 13:00

Благодаря за мнението, но не ми помага. Важно е дали баща ми е наследник и на двата рода - собствения и на осиновителите.
skywalker
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Яну 2005, 20:35


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 23 госта


cron