начало

Бившият шеф на агенцията за българите в чужбина отива на съд Бившият шеф на агенцията за българите в чужбина отива на съд

Покупка на апартамент за ползване от децата ми от предишна в

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Покупка на апартамент за ползване от децата ми от предишна в

Мнениеот cappytem » 09 Май 2018, 11:54

Здравейте! Имам нужда от правен съвет. Имам 2 деца от предишна връзка, не сме имали брак. Искам да купя апартамент, в който да живеят децата ми с майка си и който да остане за тях щом навършат пълнолетие. В момента те живеят под наем, който плащам аз. Допълнително плащам и издръжка. Издръжката не ми е съдебно наложена, по-скоро е доброволна. Апартаментът ще се изплаща от мен, като майката ще внесе първоначалната вноска с нейни средства. Майката в момента няма финансова възможност за поделяне на разходите.

Въпросите ми са:
- Как да се запише собствеността върху апартамента?
- Може ли да се заложи, че при навършване на 18 годишна възраст децата ще разполагат с апартамента за собствено ползване (искам да имат възможност да живеят самостоятелно там)?
- Кой да бъде кредитополучател по ипотечния кредит при положение че в началото само аз ще изплащам кредита, но след време и при промяна в обстоятелствата (ако в жилището се нанесе и друг човек), ще очаквам и майката да участва във вноската?

Идеята е сделката да е ок и в интересите на всеки от двама ни - възможно най-честно.
Благодаря предварително!
cappytem
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 09 Май 2018, 11:28

Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron