начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Запушен комин

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Запушен комин

Мнениеот ma57er2 » 03 Май 2018, 19:37

Здравейте. От два месеца разбрах, че комина който се използва за отдушник в банята ми е запушен с гълъби мъртви котки и изпражнения. Разбра се, че някогашните собственици(информацията не е 100%) преди много години са правили промени и се предполага, че са отрязали комина, който се използва за отдушник в кухнята. Уточнявам - на първи етаж е апартамента и комина по предназначение се използва за кухнята, като апартаментите на горе са двустайни, по три на етаж, а на първи етаж са два апартамента по три стаи. Банята е била по-голяма и предишните собственици са направили стена за да станат 2 помещения, тоалетна и баня с тоалетна. Реално комина за отдушника остава в другото помещение.
Странното е че в кухнята няма проблем и въздуха се издухва на горе, а в банята от същия този комин излизат курешки и скелети. Собствениците на горе по етажа преди години ме питаха дали не искам да се махне комина, но аз отказах, защото го ползвам за отдушник в кухнята. Въпроса който възниква е чистенето на този комин, остава ли за сметка на входа или трябва сам да го чистя? При такива обстоятелства съм склонен да ремонтирам комина, но самото чистене не остава ли за сметка на входа, при положение, че всички тези отпадъци е трябвало да падат до мазето в специално за това помещение.
ma57er2
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Май 2018, 19:21

Re: Запушен комин

Мнениеот jhoro » 03 Май 2018, 21:01

Здравейте.
Правете разлика между отдушник - една непрекъсната тръба от долу до горе и комин, който е с ускорителна тръба (към която се свързвате вие) и непрекъснато коминно тяло - до което вие нямате директен достъп!
Вероятно в банята е отдушника, а в кухнята - комина. Затова ви се вижда странно.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Запушен комин

Мнениеот ma57er2 » 04 Май 2018, 07:06

Отдушника в банята е вързан към комина в кухнята, но в кухнята въздуха се издухва което ми е странното.
ma57er2
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Май 2018, 19:21


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron