начало

Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС

Отговорност на държавата за причинени вреди...

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отговорност на държавата за причинени вреди...

Мнениеот koko551 » 03 Апр 2018, 23:27

Здравейте...!При злоупотреба на Управителя на ВСК на Кооперативна Спестовна каса ,работила на публично място в града в продължение на десетки години като Банка ,без лиценз от БНБ, и присвоила привлечени парични вноски ,направени от вложители /не член -кооператори../ на срочен депозит в особено голям размер-общо над 4 000 000лв.,Коя Държавна институция /Финансово министерство,БНБ ..,Министерство на правосъдието или МВР ...или друга институция../,носи ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ за допуснатата незаконна дейност на касата , за не упражняване на необходимия Финансов контрол и за прекратявана на незаконната й влогов-кредитна дейност.. !? ..Благодаря..!
koko551
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Юли 2016, 20:07

Re: Отговорност на държавата за причинени вреди...

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Апр 2018, 00:28

Изобщо какъв е случая - имало е влогова дейност, прераснала и в лихвоимство и други подробности.
Второ има право да има ВСК, те освен това са полезни - но до няколко хиляди лева са им възможностите.
Какво и кой търси въпросните 4 000 000 лева.

Един вид - малко пояснение, за да се каже какъв е варианта.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4749
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Отговорност на държавата за причинени вреди...

Мнениеот koko551 » 05 Апр 2018, 16:55

Касае се за аферата с Дупнишката Популярна каса ,завлякла над 255 души и работила Незаконно -без лиценз за банкова дейност ,на публично място в града ,с изложен лихвен бюлетин не членуваща в Асоциацията на бълг. кооперации..-съвсем независимо , с фалшиви и недостоверни ГФО..,фалшификация на подписи в протоколи на Общи събрания. и т.н Касата е работила над 15 години ,на публично място като банка-приемала депозити ,раздавала кредити .БЕЗ ЛИЦЕНЗ от БНБ,макар и вписана като Кооперация в ТР ..На вложителите не е предлагано членство в Кооперацията ..Въпросните над 4 00 000 лв са направените вноски от вложителите ,завлечени и не върнати от собственика на касата и съпругата му-мениджър и касиер...По случая се води досъдебно производство ..с обвинения в лихварство ,пране на пари и упражняване на незаконна кредитна д-ст....Въпросът е коя от посочените по-горе институции е отговорна това да стане факт...!?

koko551
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Юли 2016, 20:07


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron