начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

Издаване на виза за проектиране

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Издаване на виза за проектиране

Мнениеот dp123 » 04 Апр 2018, 16:40

Привет на всички и предварително се извинявам, ако темата вече съществува..

Тъй като ни предстои пристройка на съществуваща къща, строителят който сме избрали иска да му предоставим виза за проектиране, в която да са описани кота, кинт, плътност и т.н. за да може архитектът да види и направи план за преустройство. Въпросът обаче е, че в общината при подаването на заявление за виза за проектиране е написано, че се изисква мотивирано предложение от архитект.
Задължително ли е това мотивирано предложение, при условие, че архитекта и строителя искат да се ръководят от визата, на базата на която да направят архитектурния план на къщата?
dp123
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Апр 2018, 16:19

Re: Издаване на виза за проектиране

Мнениеот vdggbg » 04 Апр 2018, 17:57

Не че е задължително - но как иначе в общината ще разберат какво точно искате да правите? От коя страна (страни) ще пристроявате, с каква височина и т. н.
Аватар
vdggbg
Активен потребител
 
Мнения: 1056
Регистриран на: 24 Авг 2010, 17:11

Re: Издаване на виза за проектиране

Мнениеот jkloj6 » 01 Юни 2018, 22:59

Съветвам ви да не комуникирате с архитекта през строителя - архитектът е този, който трябва да ви консултира предварително, да ви обясни какво е необходимо, да ви съдейства за визата (ако е необходимо да изготви мотивирано предложение), да изготви проект и чак тогава идва реда на строителя, който трябва да го изпълни. В моята архитектурна практика редовно се случва хората да вадят визи втори път след като се окаже, че сами са се занимавали с това без консултация с архитект.
jkloj6
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Мар 2014, 13:49

Re: Издаване на виза за проектиране

Мнениеот teogeo » 10 Юни 2018, 18:50

jkloj6 написа:Съветвам ви да не комуникирате с архитекта през строителя - архитектът е този, който трябва да ви консултира предварително, да ви обясни какво е необходимо, да ви съдейства за визата (ако е необходимо да изготви мотивирано предложение), да изготви проект и чак тогава идва реда на строителя, който трябва да го изпълни. В моята архитектурна практика редовно се случва хората да вадят визи втори път след като се окаже, че сами са се занимавали с това без консултация с архитект.


+1
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1525
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron