начало

Съдът потвърди уволнението на военен следовател-букмейкър Съдът потвърди уволнението на военен следовател-букмейкър

Отговорност на държавата за причинени вреди...

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отговорност на държавата за причинени вреди...

Мнениеот koko551 » 03 Апр 2018, 23:27

Здравейте...!При злоупотреба на Управителя на ВСК на Кооперативна Спестовна каса ,работила на публично място в града в продължение на десетки години като Банка ,без лиценз от БНБ, и присвоила привлечени парични вноски ,направени от вложители /не член -кооператори../ на срочен депозит в особено голям размер-общо над 4 000 000лв.,Коя Държавна институция /Финансово министерство,БНБ ..,Министерство на правосъдието или МВР ...или друга институция../,носи ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ за допуснатата незаконна дейност на касата , за не упражняване на необходимия Финансов контрол и за прекратявана на незаконната й влогов-кредитна дейност.. !? ..Благодаря..!
koko551
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Юли 2016, 20:07

Re: Отговорност на държавата за причинени вреди...

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Апр 2018, 00:28

Изобщо какъв е случая - имало е влогова дейност, прераснала и в лихвоимство и други подробности.
Второ има право да има ВСК, те освен това са полезни - но до няколко хиляди лева са им възможностите.
Какво и кой търси въпросните 4 000 000 лева.

Един вид - малко пояснение, за да се каже какъв е варианта.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4899
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Отговорност на държавата за причинени вреди...

Мнениеот koko551 » 05 Апр 2018, 16:55

Касае се за аферата с Дупнишката Популярна каса ,завлякла над 255 души и работила Незаконно -без лиценз за банкова дейност ,на публично място в града ,с изложен лихвен бюлетин не членуваща в Асоциацията на бълг. кооперации..-съвсем независимо , с фалшиви и недостоверни ГФО..,фалшификация на подписи в протоколи на Общи събрания. и т.н Касата е работила над 15 години ,на публично място като банка-приемала депозити ,раздавала кредити .БЕЗ ЛИЦЕНЗ от БНБ,макар и вписана като Кооперация в ТР ..На вложителите не е предлагано членство в Кооперацията ..Въпросните над 4 00 000 лв са направените вноски от вложителите ,завлечени и не върнати от собственика на касата и съпругата му-мениджър и касиер...По случая се води досъдебно производство ..с обвинения в лихварство ,пране на пари и упражняване на незаконна кредитна д-ст....Въпросът е коя от посочените по-горе институции е отговорна това да стане факт...!?

koko551
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Юли 2016, 20:07


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron