начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Извършване на чужда работа без пълномощно

Казуси за недвижими имоти


Извършване на чужда работа без пълномощно

Мнениеот anabolcho » 09 Фев 2018, 19:55

Здравейте! Търся съвет за следният казус. През 1990г. имота ми е отчужден и съм обезщетен с разрешение правото на строеж в който да има магазин на общината. След предложен от тяхна страна неприемлив от моя страна договор за облигационни взаимоотношения имайки предвид инфлацията и предложения от моя страна анекс към договора за по справедливо определяна на облигационните взаимоотношения до договор не се стига и те се отказват от строежа(устно). Решавам да предприема риска и да изградя техния обект със собствени средства и труд защото моя е над техният с идеята да го придобия след това ( по някакъв начин). От 25 години съм във фактическо владение на обекта през това време общината не се е поинтересувала по никакъв начин от обекта. Чаках да го придобия по давност но наложиха мораториум. Към днешна дата обекта е актуван като общински и е гласуван да бъде обявен за продан на търг. След дълго четене на закона разбрах че не съм владелец защото нямам правно основание при строежа да го придобия. Не съм и държател защото нямам договореност с тях да го ползвам. Но имам някаква надежда като извършил работа без пълномощно и със знанието на собственика да получа някакви обезщетения. До колкото разбирам ако мога да се позова на това давността започва да тече от момента в който собственика е искал да си поеме имота. и ако имам право по този иск той към кои пари ще се отнесе към 1990г и след деноминацията да получа едно нищо или към днешните пари и стойността на материалите към днешно време . Ще се радвам ако предложите и друго на което мога да се захвана.
anabolcho
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Фев 2018, 19:22

Re: Извършване на чужда работа без пълномощно

Мнениеот vili_spasova » 14 Фев 2018, 14:16

Здравейте.
Когато става въпрос за недвижими имоти /а и не само/ е много хубаво не само да прочетете законите, но и да съберете документите, които имате по конкретния казус и да посетите адвокат, нотариус, или поне някой познат юрист. В питането Ви има специфика, която най-вероятно, ще се изясни при преглеждането на документите. Има значение кога и как сте реализирали правото на строеж, има ли издадени строителни книжа и разрешение за строеж, кой точно имот е актуван /цялата сграда ли или само обект от сградата/ като общински, и кога при положение, че твърдите, че общината не се е интересувала години от имота си. Вярно е, има мораториум за придобиване на общински имоти, но пък има и подобрения в чужд имот. Също така има и давностни срокове и т.н.т. При положение, че сте вложили немалко средства и сили при изграждане на сградата е хубаво да защитите интересите си и да потърсите компетентна помощ. Вярвам, че парите дадени за консултация, ще са несравнимо малко в сравнение с цената на имота, който споменавате, че владеете.
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител
 
Мнения: 912
Регистриран на: 05 Дек 2007, 16:16
Местоположение: София


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron