начало

МВР напомня: Заявление за нова лична карта се подава във всяко управление МВР напомня: Заявление за нова лична карта се подава във всяко управление

Неверен сигнал от съседи за насилие над детето ни

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неверен сигнал от съседи за насилие над детето ни

Мнениеот miss_xetra » 20 Дек 2017, 17:50

Здравейте,
Обръщам се за помощ по много наболял въпрос.
Съседи, с които имаме стара вражда, подадоха на 112 срещу нас неверен сигнал, че редовно/системно бием детето си. Поводът е плач на детето в момент, когато е болно с температура 40 градуса, както и стара наша вражда с тези съседи – неколкократно сме им отправяли устни забележки за нарушавана нощна и следобедна тишина в блока. При последните забележки, които им направихме, ни заплашиха, че ще се обадят на социалните, защото детето ни ревяло и им пречело. Детето е на 3 г., никой не го бие, гледа се добре, разбира се на моменти плаче в рамките на нормалното. Съседката, подала сигнала, първо никога не е гледала дете, второ очевидно не извършва трудова дейност, при положение че цяла нощ отгоре се тропа, крещи и извиква. Съответно сутрин по времето, когато трудещите се хора се будят, за да отидат на работа, тя иска да спи и детето и пречи, ако се разплаче.
По време на подадения сигнал детето беше вкъщи и го гледаше майка ми (баба му). В този момент униформени служители от местното районно са посетили дома, и след като са видели, че детето е добре гледано, спокойно и усмихнато и очевидно никой не го бие, бързо са се убедили в неверността на сигнала и са си отишли. На същия ден ние със съпруга ми подадохме жалба в полицията срещу тези съседи, като описахме ситуацията със старата вражда, забележките и заплахите, както и настоящото положение. Подадохме и жалба в прокуратурата за евентуално извършено престъпление срещу нас – набедяване пред орган на властта.
При обаждане днес от страна на районния инспектор, работещ по случая, ми беше съобщено, че въпросните съседи са били призовани, обяснено им е как се използва тел. 112, но те са продължили настоятелно да твърдят, че срещу детето ежедневно се упражнява насилие. Поради което инспекторът каза, че в случай на такива сигнали по отношение на дете, преписката се изпраща на Агенция „Закрила на детето“ и в близките седмици ще бъде насрочена проверка от тяхна страна.
Принципно проверката не ме притеснява, тъй като детето никога не е било бито, добре гледано е, в добри условия, ние сме интелигенти бели хора, също на високи позиции в обществото. От друга страна сме обект на тормоз от страна на тези хора, които вероятно целят детето да бъде отнето от нас, поради което се налага да вземем сериозни мерки. Моите въпроси към вас саследните:
1. Какво трябва да правим по време на проверката, как да се подготвим. Необходимо ли е на проверката да присъства адвокат? Внезапно ли ще я направят и в какво време? Питах за това полицейския инспектор, за да знам как да организирам нещата, напр. да изляза от работа, да знам да сме вкъщи в съответния момент, съответно и детето. Той само каза да не се притеснявам и че знае че всичко е наред и ще бъда информирана. Има ли практика такава проверка да се прави например вечер, когато би се очаквало да сме вкъщи?
2. Имам ли право да присъствам на проверката? Инспекторът спомена, че можело да я направят в детската градина. Как мога да знам и да съм сигурна какво точно говорят с детето ми, как ще му повлияят и дали няма да стигнат до някакви превратни заключения?
3. Как можем да притиснем тези съседи и да ги накараме да спрат да ни тормозят? На всеки плач или вик на детето, бил той дори радостен, отгоре започва чукане и тряскане с юмруци (и бог знае още с какво) по пода. Съседите са наематели при собственика на жилището, с който многократно сме разгваряли за проблемите с тях, но той до момента отказва да ги „махне“. Освен жалбата в прокуратурата планираме да заведем и гражданско дело, като в скоро време ще ангажираме адвокат.
Предварително благодаря на всички, които ще прочетат историята ни и ще ни помогнат с отговр или насока.
miss_xetra
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Дек 2017, 16:45

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 4 госта


cron