начало

Прокурор от ВКП е обвинен в хулиганство, ударил охранител на болница Прокурор от ВКП е обвинен в хулиганство, ударил охранител на болница

Защита на собственост

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Защита на собственост

Мнениеот lubzey » 16 Окт 2017, 11:41

Здравейте,

Тази година закупих имот от наследник, чиито баща е бил собственик. Братът на бащата някога е дошъл със смъртни заплахи и е построил къща в имота, но и двамата са починали преди години. Наследникът имаше всички необходими документи за продажбата, а сега аз разполагам с нотариален акт и скици с моето име.

В последствие се оказа, че в къщата на брата понякога идва неговия тъст, който е от селото. Жена му е дъщеря на нанеслия се със заплахи брат и също е починала отдавна. Опитах се да разговарям с него човешки и да му предложа да полазва къщата докато е жив, но той има претенции за голяма част от имота и се държи агресивно. Доколкото ми е известно, той няма никакви документи, а и да има ще е само нотариален акт без адрес от преди 20 години, защото имотът е извън селото и няма кадастър. Къщата е незаконна защото я няма на скицата. Земята под и около нея се води на мое име.

Притеснявам се, че той ще претендира за собственост по давност, въпреки че ползва къщата за склад, а имота за източник на дърва за огрев. Как да защитя земята си? Бях посъветван да сложа ограда и СОТ.
lubzey
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Окт 2017, 11:22

Re: Защита на собственост

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Окт 2017, 12:28

По давност трудно ще я претендира, защото е построена в чужда земя и се води собственост към земята.
Може да опита, но ще трябва да доказва.

Трябва да му забраните да влиза - това е решението. СОТ-а е решение, ако може да гарантира и неговия имот.

Впрочем - можете да узаконите Вие къщата, така може да се направи.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4888
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron