начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Предварителен договор за учредяване право на строеж

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Предварителен договор за учредяване право на строеж

Мнениеот valleto » 15 Окт 2017, 10:34

Здравейте,
съссобственик съм с 50% участие на имот върху който може да се построи кооперация .От няколко дни преговаряме с кандидат изпълнител,който до момента предлага най добрата оферта за парцела(обещава ни най много застроена площ като обезщетение за нас и това е примамливо), но ние все още не сме подавали документи за ПУП и на практика го нямаме, и разбира се нямаме точните параметри за бъдещото строителство но си ги знаем и сме ги проверили неофициално неколкократно. Но той казва,че това ще е негова работа и той ще се занимава с документацията за напред.
Строителят обещава ,че може да издейства много по големи показатели като КИНТ,ПЛЪТНОСТ,КОТА КОРНИЗ.......... отколкото ние бихме могли. НО за да продължи да действа иска да подпишем предварителен договор за учредяване право на строеж и бъдещо строителство с него в който още пъвата точка е да прехвърлим на строителя идеална част от дворното място. Иначе отказва да се занимава с нас.

Моля, ако някой има идея, как бихме се защитили при евентуално не изпълнение на условията за по високи параметри ?
Как най лесно можем обявим договора за невалиден, ако изпълнителя не успее да се уреди с по високи показатели за които така пламенно говори ?
Търсих в нета подобен договор но не открих.Много моля ако някой има такъв вид договор да помогне ,ще остана страшно благодарен.
Всъщност какво бихте ме посъветвали .....? ...лек ден на всички :)
valleto
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 15 Окт 2017, 09:49

Re: Предварителен договор за учредяване право на строеж

Мнениеот ivanov_p » 15 Окт 2017, 14:11

Едното няма връзка с другото и не може да се обвърже договорно. Градоустройствените показатели не ги прави строителят, а архитект при който ще отиде строителят. Ако намерите подходящ ще ви ги направи и на вас, срещу заплащане, неизмеримо по-малко от идеалната част, която строителят иска. Отидете при главният архитект на общината и поискайте да ви насочи към някой архитект, който да ви направи градоустройството. Той ще ви даде такъв с какъвто работи.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Предварителен договор за учредяване право на строеж

Мнениеот valleto » 15 Окт 2017, 15:27

Знаем, че ПУПа го прави архитект по градоустройството, говорили сме с архитект по този въпрос ,но показателите които обещава строителя с неговите връзки са по големи отколкото можем ние да постигнем.
Предполагам знаееки това строителя, ни предлага да подпишем този предварителен договор за да продължи да работи с нас. Преложението на строителя е най добрато до момента,и ако той успее да си свърши работата както е обещал ,сме съгласни да продължим да строим с него .
Въпроса е как да подпишем този предварителен договор без да има голям риск за нас .
Може ли да има клауза ,в която ясно е записано ,че ако не успее да увеличи РЗП - то ,то договора да не влиза в сила ,и естествено ще си изкючим пункта за прехвърляне на идеални части на този ранен етап.
благодаря
valleto
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 15 Окт 2017, 09:49

Re: Предварителен договор за учредяване право на строеж

Мнениеот ivanov_p » 16 Окт 2017, 00:44

Застроеното се определя от Кинта и площа на имота. Вие имате 1000 м2 и Кинт 2.0, т.е. 2000 м2 застроено без мазета и складове в подпокривното. Строителят ви дава 30% обезщетение и вие взимате 600 м2 застроено.
Прехвърляте на строителя 30% от имота, а той вдига Кинта на 2,5. За вашите 700 м2 това означава 1750 м2 застроена площ, от която 30% обезщетение е 525 м2.
На вас кое число ви се вижда по-голямо 600 или 525?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Предварителен договор за учредяване право на строеж

Мнениеот valleto » 16 Окт 2017, 06:32

Първо да кажа голямо БЛАГОДАРЯ на ivanov_p за съпричастността към нашия проблем ,но може би аз не се изразих съвсем правилно.
Та ситуацията е следната :
точно за КИНТА говорихме с него ,ние можем да го направим 2 ,а той обещава да го увеличи на 2,5, и иска да му прехвърлим само 1 м2 от мястото да се ангажира да работи с нас .
Тоест по същите(твоите) сметки РЗП-то от 2000м2 става на 2500м2.
За нас 30% от цялото РЗП , и вместо да вземем 600м2 бихме могли да вземем 750м2.
Всичко това добре ,ако се получат 750м2 разбира се сме готови да сторим с него но ако не успее да направи КИНТА на 2,5 той ни става съсобственик дори и с 1 м2 ТОЙ ПАК СИ Е СЪСОБСТВЕНИК а това по принцип не го искаме . Връщаме се на първия въпрос :
Трябва ни някакъв предварителен договор в който да останем защитени при неизпълнение на условието.
още веднъж Благодаря
valleto
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 15 Окт 2017, 09:49


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта


cron