начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Увеличаване на издръжка на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Увеличаване на издръжка на дете

Мнениеот p_bone » 13 Сеп 2017, 19:10

Здравейте,
Имам въпрос относно увеличаване на издръжка на дете. Партньорът ми има дете от предния си брак, на което плаща издръжка 150лв. Майката не работи и предполагаме, че това е основния и доход. Освен издръжката даваме на детето малка сума за джобни- около 40-50лв. на месец, изцяло сме поели ангажимента за купуване на дрехи и обувки и почти всичко необходимо за поддържане на стандарта на тийнейджър (телефон, компютър, велосипед, козметика... та дори и бельо и чорапи). В момента майката иска да увеличим издръжката на 210лв. Разликата не е голяма, но въпросът е принципен, тъй като с тези пари тя покрива основно собствените си нужди.
Длъжен ли е бащата по закон, освен месечната издръжка да поема друга отговорност за финансовите нужди на детето, като изключим моралното задължение разбира се.
И ако се стигне до дело за издръжка, имаме ли шанс да не бъде увеличена, при положение, че ние също имаме дете от връзката си, изплащаме ипотека и съответно също имаме по-големи разходи?
p_bone
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Сеп 2017, 17:27

Re: Увеличаване на издръжка на дете

Мнениеот minov_nz » 13 Сеп 2017, 19:55

Важно за вас в случая е дали нуждите на детето са се увеличили и това предполага евентуално по-висока издръжка. Бащата изобщо не е длъжен да издържа бившата си жена и да покрива нейните нужди, а само да усигувява издъжка на детето. Увеличаването на приходите му също не е основание тя да получи по-голяма издържка.
minov_nz
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 11 Яну 2014, 20:05


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта


cron