начало

От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест

Две ипотеки върху имот - опасност за отнемане?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Две ипотеки върху имот - опасност за отнемане?

Мнениеот apetrushinova » 26 Авг 2017, 15:40

Здравейте,
Имам странен казус и имам нужда от съвет.
Имаме фирмен кредит с обезпечение - апартамента ни.
Решихме да го рефинансираме с ипотечен, защото условията са по-добри и го направихме в друга банка. Преведоха ни пари, за да закрием фирмения кредит, но се случиха едни доста неприятни неща и парите трябваше да ги използваме не по това предназначение. Останалите пари от ипотечния кредит са блокирани, докато не стане втората банка първа за ипотеката.
Ще ни отнеме известно време /няколко месеца/, докато успеем да възстановим парите за фирмения кредит и да го закрием.
Въпросът ми е дали ако обслужваме навреме и без просрочия и двата кредита има опасност да продадат апартамента ни ... единствено жилище ни е и ако ще ни го вземат по-добре да го продадем преди това и да покрием двата кредита ...
Моля за информация, защото съм ужасно притеснена ...
apetrushinova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Авг 2017, 15:34

Re: Две ипотеки върху имот - опасност за отнемане?

Мнениеот telman » 26 Авг 2017, 17:16

Има правила за изискуемост. При редовно обслужване - няма как да се случи. Отделно е как са точно уговорките за изискуемост - дали не включва неизчистени ипотеки.
telman
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 24 Юли 2017, 20:46


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron