начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Претенции на жена ми след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Претенции на жена ми след развод

Мнениеот stambolov_88 » 27 Юли 2017, 14:40

Здравейте, интересува ме дали жена ми може да предяви претенции към новозакупен апартамент. Историята в типичен балкански стил, женен съм от 2 години, реших да купя апартамент, в който да градим семейство със жена ми, все още не съм го закупил, но се оказа, че тя варти различни интриги запонаха скандали и явно ще се разведем, тя е криела от мен намеренията си да се разделим докато купя жилището за да се възползва после от 50% собственост, за щастие в полседния мкомент на мен нещата ми се изясниха, сделката за полкупка е на приклучване(предварителен договор), но стройтеля е сагласен да го запиша на името на баща ми, а банката се съгласи аз да съм кредито ползвателя, а баща ми сопственик по нотариален акт и слоидарен длъжник по кредита. Интересува ме ако заема е взет от мен, т.е. сме солидарни длъжници с нея като семейство, при развод след покупката, тя може ли да има претенции към собственоста, или парична претенция като съдлъжник по кредита. Кредита го изплащам само и единствено аз, за сега тя е безработна дори няма доходи от последните 5 години(т.е. от както я издържам аз). Има ли опастност да ми създаде проблеми и как да се предапазя. Благодаря предварително
stambolov_88
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Юли 2017, 14:28

Re: Претенции на жена ми след развод

Мнениеот telman » 31 Юли 2017, 10:55

Пряко не може - имотът е придобит на друго име. Как са дадени парите няма значение, но може да се търси принос по сделката.
telman
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 24 Юли 2017, 20:46

Re: Претенции на жена ми след развод

Мнениеот stambolov_88 » 31 Юли 2017, 11:32

Да точно това ме притеснява, понеже до колкото разбрах тя може да иска 50% от парите освоени със заем понеже се води тя солидарен длъжник, като моя жена независимо че няма да даде и 1 лв.
stambolov_88
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Юли 2017, 14:28

Re: Претенции на жена ми след развод

Мнениеот borovinka » 31 Юли 2017, 17:16

Как така жена ви няма да даде "и 1 лев"? Нали казвате, че е съкредитополучател с вас? Ако утре спрете да плащате, банката ще погне нея.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1513
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Re: Претенции на жена ми след развод

Мнениеот stambolov_88 » 31 Юли 2017, 17:52

Съкредититор е с мен понеже сме женени, иначе аз плащам вноските, от моята заплата се теглят директно, тя няма доходи. Води се солидарен длъжник понеже парите, който изкарвам аз са общи като семейство. Както ако си купя кола е обща независимо че аз я плщам по същия начин ако взема заем тя се води солидарен длъжник понеже се плаща кредита от семейните пари, независимо кои ги изкарва :)
stambolov_88
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 27 Юли 2017, 14:28


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron