начало
Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги

Въпрос за некоректен работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос за некоректен работодател

Мнениеот danko54 » 26 Май 2017, 22:50

Драги знаещи , искам да разбера какво мога да предприема относно моя работодател!
Работех в един супер като охрана към отделна фирма! В последните няколко месеца постъпи при нас една жена и с постъпването и започнаха интриги! Бях обвиняван за какво ли не без никакво покритие , а аз съм с най голям стаж - 3 години и имам най-много заловени нарушители! Стремял съм се винаги да съм полезен и за нашата фирма и за супера , даже за да съм по-близо до вратата и да реагирам по-бързо в някоя ситуация се хранех в колата си , която беше на 2 метра от входа , а обичайно се хранех в прехода към склада на 20 метра от входа и без никаква видимост! Но на някой не му хареса това и от магазина пискаха за тази си тейност /хранене/ да бъда глобен с 50 лева! Не можах да разбера какво им пречи моята вечеря като всички от персонала и моите колеги го правят , но в преходаИ често трябваше да ходим да ги викаме ако има нужда! В много случаи вършехме дейности несъществима с охраната , но в помощ на магазина! Имахме случай да изпратят колега до офиса за карта сторно макар , че тази дейност трябва да я прави управителя и през времето когато го няма през касата без да платят минаха двама! Но същественот - заради лошия климат реших да напусна
и помолих прекия ми ръководител да уведоми така наречения ни управител и ако може да ме освободи по-рано макар , че в новите ни договори имаше клауза , че можем да напуснем в седем дневен срок след подписването , което и направих - 3 дена! Когато дойде време да ми плаща заработенот - 1,5 месеца не ми даде нищо и каза , че ги одържа за предизвестие и ме остави без никакви пари! Имахме нов договор защото смени името на фирмата и сложи за управител баща си , а преди това беше жена му и нас 5-има ни направи съдружници без да ни пита дали сме съгласни с ултиматом , че ще се раздели с тези , които не искат! В общи линии е това - ако можете кажете ми как да си взема парите без съд защото лицето управляващо фирмата е полицай и баща му е проформа управител!
danko54
Младши потребител
 
Мнения: 71
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:42

Re: Въпрос за некоректен работодател

Мнениеот danko54 » 28 Май 2017, 06:55

Вече 80 са прочели написаното , но никой не отговорил. Труден ли е отговора?
danko54
Младши потребител
 
Мнения: 71
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:42

Re: Въпрос за некоректен работодател

Мнениеот kazimirc4 » 02 Юни 2017, 16:57

Здравейте. Казусът Ви не е сложен. Но ще са необходими някои уточнения:
1.Дословно цитирайте как е описано напускането/прекратяването на трудовия договор/ в последната му версия.
2. Какво точно е записано в раздела предизвестие на Вашия трудов договор?
3. От коя дата и точно как е формулирано основанието в заповедта за прекратяване на трудовия договор -дословния текст.Имате ли подадено заявление/молба/ за прекратяване на договора ?
4.На какъв режим на работа сте в охранителната фирма - брой дни в месеца, продължителност на работното време -часове от...до.....Ако може- по колко часа месечно работите ?Работа в дни-официални празници.
5. С каква основна работна заплата сте назначен? Какво получавате като брутно трудово възнаграждение през последните 6 месеца ?
6.Имате ли копие от документа, с което сте обявен за съдружник? Каква е фирмата - ООД, събирателно дружество, друго?
Може да е необходима и друга информация.

kazimirc4
kazimirc4
Потребител
 
Мнения: 223
Регистриран на: 24 Май 2010, 15:09

Re: Въпрос за некоректен работодател

Мнениеот danko54 » 10 Юли 2017, 17:39

Прекратил съм трудовите си взаимоотношения по чл.63 от КТ. С ТД не ми е връчено задължителното Уведомление и в ТД не е оставено място да напиша датата на подписването като е написана дата , която не може да се смени - представен ми беше за подписване 20 дена след вписаната от тях дата. Предизвестието е 30 дневен срок , но е невалидно по чл,63 поради не започване на работа в едноседмичен срок.Трудовото ми възнаграждение е на половин минимална заплата , но реално на ръка получавам цяла минимална заплата - 460лв.на сменен режим на работа - 2 дена по 12 часа и 2 дена почивка.Има неточности в ТД като данните от личната ми карта са неверни , има номерирани празни полета и нямам къде да сложа датата на подписването ми. Подписах ТД макар да е невалиден за да удостоверя , че през описаното време съм бил на работа за да ми се плати.Не съм получил никакви други документи освен ТД. Преди около седмица Димитър Кадиев ми обеща , че ще ми плати , но отново лъжи и наглост- искаше да подпиша документ за изплащане на заплатата ми за м. април от 143 лв. , като ми каза устно , че ми плаща само за 21 - 31 оприл или за 10 дена. На колегите им беше дадено цялото възнаграждение от 460 лева без да подписват никакви документи.
danko54
Младши потребител
 
Мнения: 71
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:42


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron