начало
Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават Габриел взе мандата за кабинет след безпрецедентно закъснение, преговорите продължават

Въпрос за некоректен работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос за некоректен работодател

Мнениеот danko54 » 26 Май 2017, 22:50

Драги знаещи , искам да разбера какво мога да предприема относно моя работодател!
Работех в един супер като охрана към отделна фирма! В последните няколко месеца постъпи при нас една жена и с постъпването и започнаха интриги! Бях обвиняван за какво ли не без никакво покритие , а аз съм с най голям стаж - 3 години и имам най-много заловени нарушители! Стремял съм се винаги да съм полезен и за нашата фирма и за супера , даже за да съм по-близо до вратата и да реагирам по-бързо в някоя ситуация се хранех в колата си , която беше на 2 метра от входа , а обичайно се хранех в прехода към склада на 20 метра от входа и без никаква видимост! Но на някой не му хареса това и от магазина пискаха за тази си тейност /хранене/ да бъда глобен с 50 лева! Не можах да разбера какво им пречи моята вечеря като всички от персонала и моите колеги го правят , но в преходаИ често трябваше да ходим да ги викаме ако има нужда! В много случаи вършехме дейности несъществима с охраната , но в помощ на магазина! Имахме случай да изпратят колега до офиса за карта сторно макар , че тази дейност трябва да я прави управителя и през времето когато го няма през касата без да платят минаха двама! Но същественот - заради лошия климат реших да напусна
и помолих прекия ми ръководител да уведоми така наречения ни управител и ако може да ме освободи по-рано макар , че в новите ни договори имаше клауза , че можем да напуснем в седем дневен срок след подписването , което и направих - 3 дена! Когато дойде време да ми плаща заработенот - 1,5 месеца не ми даде нищо и каза , че ги одържа за предизвестие и ме остави без никакви пари! Имахме нов договор защото смени името на фирмата и сложи за управител баща си , а преди това беше жена му и нас 5-има ни направи съдружници без да ни пита дали сме съгласни с ултиматом , че ще се раздели с тези , които не искат! В общи линии е това - ако можете кажете ми как да си взема парите без съд защото лицето управляващо фирмата е полицай и баща му е проформа управител!
danko54
Младши потребител
 
Мнения: 71
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:42

Re: Въпрос за некоректен работодател

Мнениеот danko54 » 28 Май 2017, 06:55

Вече 80 са прочели написаното , но никой не отговорил. Труден ли е отговора?
danko54
Младши потребител
 
Мнения: 71
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:42

Re: Въпрос за некоректен работодател

Мнениеот kazimirc4 » 02 Юни 2017, 16:57

Здравейте. Казусът Ви не е сложен. Но ще са необходими някои уточнения:
1.Дословно цитирайте как е описано напускането/прекратяването на трудовия договор/ в последната му версия.
2. Какво точно е записано в раздела предизвестие на Вашия трудов договор?
3. От коя дата и точно как е формулирано основанието в заповедта за прекратяване на трудовия договор -дословния текст.Имате ли подадено заявление/молба/ за прекратяване на договора ?
4.На какъв режим на работа сте в охранителната фирма - брой дни в месеца, продължителност на работното време -часове от...до.....Ако може- по колко часа месечно работите ?Работа в дни-официални празници.
5. С каква основна работна заплата сте назначен? Какво получавате като брутно трудово възнаграждение през последните 6 месеца ?
6.Имате ли копие от документа, с което сте обявен за съдружник? Каква е фирмата - ООД, събирателно дружество, друго?
Може да е необходима и друга информация.

kazimirc4
kazimirc4
Потребител
 
Мнения: 223
Регистриран на: 24 Май 2010, 15:09

Re: Въпрос за некоректен работодател

Мнениеот danko54 » 10 Юли 2017, 17:39

Прекратил съм трудовите си взаимоотношения по чл.63 от КТ. С ТД не ми е връчено задължителното Уведомление и в ТД не е оставено място да напиша датата на подписването като е написана дата , която не може да се смени - представен ми беше за подписване 20 дена след вписаната от тях дата. Предизвестието е 30 дневен срок , но е невалидно по чл,63 поради не започване на работа в едноседмичен срок.Трудовото ми възнаграждение е на половин минимална заплата , но реално на ръка получавам цяла минимална заплата - 460лв.на сменен режим на работа - 2 дена по 12 часа и 2 дена почивка.Има неточности в ТД като данните от личната ми карта са неверни , има номерирани празни полета и нямам къде да сложа датата на подписването ми. Подписах ТД макар да е невалиден за да удостоверя , че през описаното време съм бил на работа за да ми се плати.Не съм получил никакви други документи освен ТД. Преди около седмица Димитър Кадиев ми обеща , че ще ми плати , но отново лъжи и наглост- искаше да подпиша документ за изплащане на заплатата ми за м. април от 143 лв. , като ми каза устно , че ми плаща само за 21 - 31 оприл или за 10 дена. На колегите им беше дадено цялото възнаграждение от 460 лева без да подписват никакви документи.
danko54
Младши потребител
 
Мнения: 71
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:42


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 41 госта


cron