начало

Агентка измамила туристи със 70 000 лева Агентка измамила туристи със 70 000 лева

след Решение на ВАС

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


след Решение на ВАС

Мнениеот nevena_slavova » 02 Май 2017, 13:00

Здравейте,
Искам да задам следния въпрос. Имам Решение на ВАС, което е окончателно. Община Созопол бе принудена да ми издаде Виза за проектиране на постройка доп. застрояване, свързано застроена до подпорната стена на имота ни. И след като издаде визата пак я обяви на съседите, които веднага я оспориха. И аз пак съм в съда, този път като заинтересована страна. Това нормална практика ли е? Да се обжалва решение на ВАС? Адвокатът на съседите атакува КИНТ-а, който е посочен в първата виза, иска и експертиза на застрояването в имота ни. Първия път съседите нямаха никакви претенции, реално по визата е променено само разстоянието от подпорната стена-преди беше 3 м, сега е "свързано". Според моя адвокат допускането на подобно дело е абсурд, но за мен е факт.
А вашето мнение какво е?
nevena_slavova
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 11 Окт 2014, 09:04

Re: след Решение на ВАС

Мнениеот tochotocho » 08 Юли 2017, 14:43

Моля, Съдът е задължил общината да издаде ВИЗА. т.е. разрешение за проектиране при дадени условия- това е същността на ВИЗАТА! Не считам,че ВИЗАТА е документ, който подлежи на обявявяне до съседите! Но така е по-добре за вас. Представете си на основание на ВИЗАТА вие проектирате, плащате и внасяте строителните книжа. И сега общината иска съгласие от съседите. Те отказват и т.н. Жалко за парите по проектиране.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: след Решение на ВАС

Мнениеот probcho » 17 Юли 2017, 21:25

tochotocho написа:Не считам,че ВИЗАТА е документ, който подлежи на обявявяне до съседите!

Това какво считате уважаеми tochotocho е без значение след като въпроса е уреден в закона.
Отказа подлежи на съдебен контрол.
ПП
tochotocho след като искате да давате съвети поне прочетете закона.
probcho
Потребител
 
Мнения: 911
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron