начало

Гешев обособи три нови направления във ВКП за новите приоритети Гешев обособи три нови направления във ВКП за новите приоритети

казус

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


казус

Мнениеот lanasp » 21 Юни 2017, 14:40

Здравейте,
много моля за информация и помощ по следния казус-
назначена съм в държавна организация на безсрочен трудов договор с шестмесечен изпитателен срок. срока изтича на 9-ти юли, а аз на 18-ти юни пускам молба за прекратяване на договора ми по взаимно съгласие, която е входирана, но не е още разписана заповедта за освобождение. в случай, че молбата ми не е одобрена, съм написала, че моля в противен случай тази молба да се счита за законово предизвестие за напускане. тъй като имама лични проблеми с прекия си началник, заради когото напускам, се притеснявам, възможно ли е вечер при тези обстоятелства, да ме уволнят дисциплинарно примерно?
Благодаря предварително!
lanasp
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Юни 2017, 14:30

Re: казус

Мнениеот chima » 21 Юни 2017, 17:15

На 18.06 сте пуснали молба за освобождаване по взаимно съгклсие, следователно , считано от 19 .06 в седемдневен срок работодателят трябва да Ви отговори дали е съгласен, ако не Ви отговори, значи не е съгласен и е започнало да тече предизвестието ( от 19.06) - не зная колко е - не пишете , след изтичането му , може да напуснете.
От писаното от Вас предполагам, че шестмесечния изпитателен срок, който изтича на 09.07.е в полза на предприятието - до изтичане на този срок, работодателят може да Ви освободи по чл.71, независимо че Вие искате чл.325( взимно съгласие) или чл.326 ( с предизвестие).
Ако шестмесечния изпитателен срок е в полза на двете страни и Вие може да прекратите договора по чл.71 до изтичането на този срок.
А да Ви уволнят дисциплинарно винаги може, но ако сте нарушили трудовата дисциплина и след една описана процедура в КТ.
chima
Потребител
 
Мнения: 107
Регистриран на: 09 Яну 2006, 17:00
Местоположение: София


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron