начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Чл.50 от ЗУЕС и решения на Общото събрание

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Чл.50 от ЗУЕС и решения на Общото събрание

Мнениеот juliandimitrov » 30 Май 2017, 13:02

Здравейте,
Имам един въпрос, който е в конкретика, но ако някой може да ми даде и по-обобщен отговор, ще съм наистина признателен.
По-конкретния въпрос е следния:
Късае се за чл.50 ал.2 т.1 от ЗУЕС а именно
(2) Средствата във фонда се набират от:
1. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) ежемесечни вноски от собствениците в размер, определен с решение на общото събрание съобразно идеалните части на отделните собственици в общите части на етажната собственост, но не по-малко от един процент от минималната работна заплата за страната.


Понеже не съм юрист и не знам как може да се интерпретира този текст, ще бъда изключително признателен на някой с подобен проблем или някой юрист, който да разтълкува както трябва да значи. От цитата по-горе аз разбирам, че ежемесечните вноски относно фонд "Ремонт и Обновление" се определят съобразно идеалните части на отделните собственици. Та въпроса ми е следния - ако се свика Общо събрание, на което се реши, че тези вноски няма да са според идеалните части, ами ще са по равно, решението на Общото събрание ли е давно или това което пише в този член и алинея?
И като общо, как може да се разпознае, кога даден член е задължителен за спазване и има ли такива които Общото събрание може (за съответната етажна собственост) да отмени и да реши друго нещо?

Надявам се съм успял да предам проблема си точно, но ако не съм успял, моля пишете въпроси, ще се опитам да уточня питането си!

Благодаря предварително!
Юлиан
Аватар
juliandimitrov
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Май 2017, 12:53
Местоположение: Варна, България

Re: Чл.50 от ЗУЕС и решения на Общото събрание

Мнениеот juliandimitrov » 05 Юни 2017, 14:31

Някой, нещо :(
Аватар
juliandimitrov
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Май 2017, 12:53
Местоположение: Варна, България


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron