начало

Странният казус на съдебен заседател: Водиш ли се „осъждан“, ако си признат за виновен, но ненаказан Странният казус на съдебен заседател: Водиш ли се „осъждан“, ако си признат за виновен, но ненаказан

Справка от Агенцията по вписванията

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Справка от Агенцията по вписванията

Мнениеот nikolovvv » 01 Май 2017, 20:05

Здравейте,
искам да закупя един имот, но при направената проверка в Агенцията по вписванията излиза Частично заличаване на договорна ипотека.
Има ли за какво да се притеснявам и може ли една ипотека да се покрие частично?
Благодаря предварително!
nikolovvv
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Май 2017, 19:58

Re: Справка от Агенцията по вписванията

Мнениеот borovinka » 05 Май 2017, 16:12

Може ипотеката да е била върху повече от един обект(в т.ч. и вашият апартамент) и след това да е заличена частично за част от обектите, върху които е била вписана. (Най-честата и май единствена хипотеза подобно "Частично заличаване" да излиза в регистровите данни е това).

За да сте спокоен, изискайте копия на документа, с който е вписана договорната ипотека и на документа, с който е заличена. Ако Вашият обект изрично е вписан в заличаването, няма от какво да се притеснявате.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1505
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ


Назад към Ипотека


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron