начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Трудов стаж 9 + 6

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Трудов стаж 9 + 6

Мнениеот suhodol » 30 Апр 2017, 20:33

Здравейте, трудовия ми стаж е в две различни държави от Европейския съюз. Имам 6 год. и 3 месеца, във Франция и 9 години и 8 месеца в България. Това излиза като справка от двете институции. На 67 години съм.
Вече съм пенсионер във Франция от 2 години. Подал съм заявление за пенсия в България в НОИ София от Ноември 2016 г. Нямам отговор. Искали справка от Пенсионната каса за трудовия ми стаж във Франция. Постоянно живущ съм във Франция.
Въпросът ми е : Придържа ли се Българското трудова законодателство съм Европейските нормативни актове ?
По тукашното законодателство, би трябвало да получавам Българската си пенсия тук, чрез Френската пенсионна каса. но незнам къкво ще предприемат от НОИ.
Ако някой е на ясно, моля да ми отговори.
Аватар
suhodol
Младши потребител
 
Мнения: 85
Регистриран на: 06 Дек 2010, 14:40
Местоположение: София

Re: Трудов стаж 9 + 6

Мнениеот morka » 07 Май 2017, 23:05

Първо, въпросът Ви няма нищо общо с трудовото законодателство, а с осигурителното.
Откакто България е страна членка на ЕС регламентите са приложими тук, включително и двата европейски регламента относно приложимото осигурително законодателство.

Така че НОИ ще се съобрази с тях.
morka
Младши потребител
 
Мнения: 71
Регистриран на: 24 Авг 2014, 22:24


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron