начало

От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури

довнасяне на капитал на АД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


довнасяне на капитал на АД

Мнениеот chima » 12 Апр 2017, 09:33

Моля за помощ, какви документи за нужни за вписване на довнасяне на капитал в АД в ТР, при условие че решението на ОСА е в смисъл, че увеличението на капитала се извършва от определено лице на определена цена, 25 % от увеличението се внасят в 7-дневен срок (внесени и вписани в ТР), а останалите в 2-месечен срок от датата на събранието. Сега акционерът е внесъл в определенив срок пълната стойност, но , за да се впише довнасяне на капитала на дружеството до пълния му размер, какви съответни решения в този смисъл следва да се приложат в ТР.
chima
Потребител
 
Мнения: 108
Регистриран на: 09 Яну 2006, 17:00
Местоположение: София

Re: довнасяне на капитал на АД

Мнениеот alexandar25 » 12 Апр 2017, 10:52

За да се увеличи капитал, първо трябва да е внесен напълно.
Увеличавали се или се довнася капитала? Или с РОСА едновременно се довнася и увеличава?
Вижте в Устава какво пише, и след това 174, ал. 2 от ТЗ.
Документи за довнасяне на капитал не се представят в ТР.
Аватар
alexandar25
Потребител
 
Мнения: 526
Регистриран на: 19 Мар 2008, 12:52

Re: довнасяне на капитал на АД

Мнениеот chima » 12 Апр 2017, 12:00

Решението за увеличаване е вписано, но записаният като внесен капитал е по-малко от записаният по устав, защото са внесени само 25 % от сумата на увеличението. Сега акционерът довнася другите 75 % и трябва в А5 да посоча целият размер на капитала като внесен, а като документ да приложа ли същото решение на ОСА, с което е решено и самото увеличение, защото там е описано че капиталът ще се внася на два пъти - 25 % и след това 75 % или са необходими някакви други документи (освен банково извлечение)
chima
Потребител
 
Мнения: 108
Регистриран на: 09 Яну 2006, 17:00
Местоположение: София


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron