начало

Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент

довнасяне на капитал на АД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


довнасяне на капитал на АД

Мнениеот chima » 12 Апр 2017, 09:33

Моля за помощ, какви документи за нужни за вписване на довнасяне на капитал в АД в ТР, при условие че решението на ОСА е в смисъл, че увеличението на капитала се извършва от определено лице на определена цена, 25 % от увеличението се внасят в 7-дневен срок (внесени и вписани в ТР), а останалите в 2-месечен срок от датата на събранието. Сега акционерът е внесъл в определенив срок пълната стойност, но , за да се впише довнасяне на капитала на дружеството до пълния му размер, какви съответни решения в този смисъл следва да се приложат в ТР.
chima
Потребител
 
Мнения: 108
Регистриран на: 09 Яну 2006, 17:00
Местоположение: София

Re: довнасяне на капитал на АД

Мнениеот alexandar25 » 12 Апр 2017, 10:52

За да се увеличи капитал, първо трябва да е внесен напълно.
Увеличавали се или се довнася капитала? Или с РОСА едновременно се довнася и увеличава?
Вижте в Устава какво пише, и след това 174, ал. 2 от ТЗ.
Документи за довнасяне на капитал не се представят в ТР.
Аватар
alexandar25
Потребител
 
Мнения: 526
Регистриран на: 19 Мар 2008, 12:52

Re: довнасяне на капитал на АД

Мнениеот chima » 12 Апр 2017, 12:00

Решението за увеличаване е вписано, но записаният като внесен капитал е по-малко от записаният по устав, защото са внесени само 25 % от сумата на увеличението. Сега акционерът довнася другите 75 % и трябва в А5 да посоча целият размер на капитала като внесен, а като документ да приложа ли същото решение на ОСА, с което е решено и самото увеличение, защото там е описано че капиталът ще се внася на два пъти - 25 % и след това 75 % или са необходими някакви други документи (освен банково извлечение)
chima
Потребител
 
Мнения: 108
Регистриран на: 09 Яну 2006, 17:00
Местоположение: София


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron