начало

Лилана излиза от ареста Лилана излиза от ареста

Айде, кандидат-чекиджиите да се хвърлят

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Айде, кандидат-чекиджиите да се хвърлят

Мнениеот teogeo » 11 Яну 2017, 21:53

http://www.vss.justice.bg/page/view/4830
11 януари 2017 година

Прокурорската колегия на ВСС, съобразно промените в ЗСВ за първи път през календарната 2017 година планира 19 длъжности за „младши следователи”.

Колегията ще предложи на Пленума на ВСС, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от ЗСВ да съкрати свободни щатни длъжности „прокурор” и „следовател” и съответно да разкрие щатни длъжности за „младши прокурор” и „младши следовател” съобразно планираните длъжности, считано от датата на вземане на решението.

Предлага се Пленумът на ВСС да разкрие 2 щатни длъжности за „младши прокурори” в Районна прокуратура - Разград и Районна прокуратура -Разлог, след съкращаване на две свободни щатни длъжности „прокурор” в Районна прокуратура - Радомир и Районна прокуратура - Разлог, считано от датата на вземане на решението.

Планираните 19 щатни длъжности за „младши следователи” ще бъдат осигурени чрез съкращаване на свободни щатни длъжности „следовател” и преразпределението им по щата на следствените отдели при окръжните прокуратури. Планира се щатна длъжност „младши следовател” да бъде разкрита в следствените отдели при окръжните прокуратури, както следва: 5 щ. бр. в СГП, по 2 щ. бр. в Благоевград, Бургас и Варна и по една в Монтана, Перник, Пловдив, Кърджали, Разград, Велико Търново и Русе
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1525
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron