начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

Разрешително за строеж на дървен навес

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Разрешително за строеж на дървен навес

Мнениеот valerian78 » 01 Яну 2017, 20:55

Здравейте,
притежавам селска къща, при която искам да изградя навес от дървен материал, като иззидам и стени от тухли(няма да са носещи). Ще има и 3 прозореца плюс нужния брой врати.
Навеса ще покрива площадки на две различни нива пред къщата-кота нула(2,2метра под нивото на улицата) и площадка на нивото на улицата(3,5 метра от нивото на улицата).
Което означава,че в най-високата си част навеса ще е висок 5,7 метра от основата. Основата е частично бетонна-конструкция. Тавана на тази бетонна-конструкция(изба-мазе) е на нивото на улицата. При строежа на това мазе не е спазено никакво отстояние от границата на имота-едната му стена граничи с другия имот. Но строежа е напълно законен. Мазето съставлява около 50% от основата на навеса(ако това е важно).
Какво точно разрешително ми трябва за този навес и каква е ориентировъчната цена за това(имота е в община Мездра)?
Мога ли при изграждането на навеса да не спазя отстоянието според ЗУТ, аналогично на основата, бетонната конструкция(изба-мазе)?
Забележка:
Едната стена на навеса ще бъде реално оградна стена към имота на съседа, а другата стена ще бъде оградна стена към улицата.
Благодаря ви.
valerian78
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Яну 2017, 20:52

Re: Разрешително за строеж на дървен навес

Мнениеот probcho » 07 Яну 2017, 20:38

Здравейте, преди да питате тук отидохте ли на консултация при проектнт ( архитект)?
valerian78 написа:Какво точно разрешително ми трябва за този навес и каква е ориентировъчната цена за това(имота е в община Мездра)?

За всеки строеж се издава разрешение за строеж! цена - според определената в общината.
valerian78 написа:Мога ли при изграждането на навеса да не спазя отстоянието според ЗУТ, аналогично на основата, бетонната конструкция(изба-мазе)?

За кое отстояние става въпрос?
Като цяло - такъв строеж не би следвало да бъде допуснат!
probcho
Потребител
 
Мнения: 908
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron