начало

Търси се наказателен съдия за Софийския окръжен съд Търси се наказателен съдия за Софийския окръжен съд

Въпрос относно Постановление по чл. 429, ал. 1 от ГПКВъпрос относно Постановление по чл. 429, ал. 1 от ГПК

Мнениеот bbtodorova » 27 Дек 2016, 14:40

Здравейте, предварително моля за извинение, ако въпреки старателното ми търсене, се окаже, че има разискаван такъв казус, но аз не го открих. Накратко: имах необслужван кредит към Пощенска банка, във връзка, с което, с изпълнително дело, през 2011г., бях осъдена. Впоследствие ми беше наложен запор от ЧСИ и започнаха регулярни удръжки от трудовото възнаграждение. Те приключиха през март 2014г. Сега получих съобщение, че с постановление от 14.12.2016г., на осн. чл. 429, ал. 1 от ГПК, като взискател към настоящето производство е конституиран ,,ЕОС Матрикс". Пише, че трябва да внеса дължимите суми по сметка и също така е прикрепена призовка за принудително изпълнение - опис на имущество през март 2017г. :O, Изумлението ми е огромно, тъй като аз считам казуса за отдавна приключил, тоест - поради обстоятелства, бях некоректна, след това изплатих дължимото, лихвите, таксите - принудително, с две думи - получих си заслуженото. Обадих се на СИ и оттам не ми дадоха информация, казаха,че делото било активно и сумата била някъде около 2000 лева. Обадих се в банката - нямат информация. След дълги размисли, стигам до следния извод - към кредита паралелно имаше кредитна карта с лимит 400 лева. Единствената възможност е тя да останала неприсъединена, въпреки че за мен няма логика. Защо чак сега разбирам, че дължа нещо, не съм променяла настоящия си адрес, нито работодателя, който на всичкото отгоре е държавна институция. Как да разбера на кого и какво дължа, за да мога да платя и да приключи този кошмар. И как така, ако това е картата сумата е толкова голяма. Не ме разбирайте погрешно, вярвам, че човек рано или късно плаща за некоректността си, независимо, защо е проявена. Какъв е срока, в който трябва да се предприемат действия от моя страна, тъй като търсенето на адвокат в междупразничните дни не е толкова просто.
Предварително благодаря!
bbtodorova
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 27 Дек 2016, 14:26

Re: Въпрос относно Постановление по чл. 429, ал. 1 от ГПК

Мнениеот ivanov_p » 27 Дек 2016, 15:30

С Поканата за доброволно изпълнение пише какви са основанията за плащането на тази сума. Там трябва да е посочен конкретен изпълнителен лист и размер на задълженията по пера. По чл. 429 се включват цесионерите, т.е. по изпълнителния лист по който е изпълнителното дело трябва да е останало някакво задължение, което да е прехвърлено на ЕОС Матрикс.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3521
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Въпрос относно Постановление по чл. 429, ал. 1 от ГПК

Мнениеот bbtodorova » 27 Дек 2016, 15:36

Благодаря Ви за навременния отговор, но не разполагам с такава покана! Последният ми контакт с въпросния ЧСИ беше по повод на предишния запор, по отношение, на който, както вече споменах, всичко, което пише в документацията е изплатено, не виждам как може да има остатък, след като работодателя е преустановил удръжките именно за това останах изумена. Защо не са му удържани тези пари с предишния запор, а чак сега се търсят и то в такъв размер. Това се случва 2012г., оттогава не съм търсена по никакъв повод и сега - направо въпросното ,,Съобщение"
bbtodorova
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 27 Дек 2016, 14:26


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron