начало

Министерският съвет даде зелена светлина пак да се влиза „Право“ с матура Министерският съвет даде зелена светлина пак да се влиза „Право“ с матура

срок за издаване на фактура

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


срок за издаване на фактура

Мнениеот krasos » 19 Ное 2016, 09:24

Здравейте. Има следният казус; през декември 2013 г. между фирма А и Б е осъществена сделка , продажба на дизелово гориво, това гориво е фактурирано и платено през юни месец 2016 година. Тази сделка реална ли е ?
krasos
Младши потребител
 
Мнения: 41
Регистриран на: 05 Сеп 2010, 09:50

Re: срок за издаване на фактура

Мнениеот plqsi » 28 Ное 2016, 10:55

Чл. 113, ал. 4 от ЗДДС " Фактурата се издава задължително не по-късно от 5 дни от датата на възникване на данъчното събитие за доставката, а в случаите на авансово плащане - не по-късно от 5 дни от датата на получаване на плащането.", т. е. малко са закъснели хората с издаването на фактурата. В такъв случай може да се издаде фактура с нова дата и просто да се надявате да не ви глобят. Сделка, според мен, има, но счетоводстото не е водено по предвидения в закона ред, което по принцип се санкционира.
plqsi
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 15 Сеп 2011, 14:14


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron