начало
Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация

Отнемане на дете от майка при съдебно решение в нейна полза

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отнемане на дете от майка при съдебно решение в нейна полза

Мнениеот psiharoterapia » 31 Юли 2016, 04:07

Здравейте, казусът е следният.
Разведох се с бившия месец януари 2016.Съдът присъди детето на мен.
Не получих подкрепа от родителите си и се върнах пак при него, разведена.
Неговите родители /майка/ продължиха интензивния тормоз върху мен, за да оставя детето си на тях и да се махна.Махнах се, заедно с детето си.
Намерих работа, квартира, граидни за детето, но до месец септември, когато то тръгва на градини, нямам възможност да се грижа за него, защото работя.
За целта го оставих на "грижите" на родителите си, които ме изнудват за пари.
Другият вариант за мен е да го оставя на "грижите" на майката на бившия си съпруг, или поне беше.

Нямам пари за частна детска градина.Притисната съм.Проучвам варианти за летни групи в държавните детски градини.


Преди 2 дни получих косвено предложение /отправено към майка ми, от бившия свекър, който не разбира, че по въпросите за детето, трябва да се обръща към мен/ да вземат детето с 3 дни по-рано от предвиденото.Съгласих се, като в замяна поисках да пътрувам с бившия си съпруг до провинцията, където се намира детето, в двете посоки и пътьом да помогне с транспортитирането на вещи.
Въпросният обаче се напи и в пиянството си каза, че са завели дело за да ми вземат детето.Въпросите ми са следните.

1.Нямам подкрепа от никого за отглеждането на детето, до месец септември съм зависима от произвола на роднини, защото дечко не посещава градини.Може ли родителите на бившия да се възползват от това и да заведат дело, че съм неспособна да се грижа за детето си, за да го вземат?Като цяло възможно ли е и при какви условия?

2.Може ли ако вече са завели дело, да искат да им дам доброволно детето 3 дни по-рано, за да може съдът да приеме завареното положение на местоживеене на детето и да го остави при тях, докато делото трае?


3.Каква е процедурата и сроковете за издаване на ограничителна заповед и промяна режим на свиждане и издръжка на бащата с детето?Той е диагностициран, но засега неосвидетелстван шизофреник.Злоупотребява системно с алкохол.

Моля за наистина бърз и адекватен отговор, става дума за дни, в които трябва да реагирам...

Благодаря Ви!
psiharoterapia
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 31 Юли 2016, 03:52

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 34 госта


cron